Foto: Jacquelyn Martin/AP
Debattører

David Trads: Problemet er ikke tossen i Nordkorea. Det er tossen i Det Hvide Hus!

Verden er fuld af umenneskelige tosser, som vil sætte kloden i brand for at redde sig selv. Derfor har vi så meget brug for en tænksom leder af den frie verden. Sådan en har vi bare ikke.

Debattører
FOR ABONNENTER

I alle de år, jeg kan huske, har Nordkorea været styret af en gal mand fra Kim-kulten – først Kim Il-sung, så Kim Jong-il, nu Kim Jong-un. Disse udsendinge fra Helvede har pint og plaget deres eget folk – i et omfang, som FN karakteriser sådan her:

»Krænkelserne i Nordkorea er uden sidestykke i den moderne verden … udryddelser af mennesker, mord, slaveri, tvangsaborter, vilkårlige fængslinger, voldtægter, alle tænkelige seksuelle krænkelser, hemmelige fængsler, udsultninger, tvangsarbejde …terror, som fører til et totalt fravær af opposition«.

De 25 millioner nordkoreanere lever i armod på et niveau, som er så rædsomt, at selv et af dets værste konkurrenter, når det handler om totalitarisme, nemlig Saudi-Arabien, virker som en oase af frihed. Kim-kultens værste forbrydelse er overgrebet mod dets egne folk – men voksenbabyen Kim Jong-un, den 33-årige kultleder, truer i stigende grad resten af verden:

De rædsomme atomprøvesprængninger og afsendinger af missiler dokumenterer, at atomtruslen fra Pyongyang, denne syge teaterkulisse, er, hvad man på militærsprog kalder en »clear and present danger« – en klar og akut fare for freden. Bizarre propagandavideoer viser atombomber, der rammer Washington, ledsaget af denne tekst: »Vi vil omdanne det amerikanske kontinent til en ydmyget slagmark efter en atomkrig …f or vi vil hensynsløst slå amerikansk aggression tilbage«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce