Debattører

Susanne Staun: Hvordan stopper man klageånder, der forfølger en juridisk?

Klageånderne får frit spil i et retssystem, hvor legal stalkning trives. Det medfører oftest til procesbelastning - et ord, der beskriver den samlede psykiske, økonomiske og menneskelige indvirkning af at være jaget vildt i årevis uden at kunne skærmes rent juridisk.

Debattører
FOR ABONNENTER

Der findes en eufemisme i forvaltningsverdenen, som hedder ’overkommunikation’. Den omfatter alt fra kværulantforrykte til stålsatte hævnere, der lægger hele rådhuse ned med serieklager over stort og småt – f.eks. indholdet i den madpakke, som eksen smurte til ungen i forrige uge.

Det gælder også politianmeldelser, hvor der, som Dorte Toft viste i en tidligere Matriarkatet-klumme, ikke findes nogen stopklods, og et enkelt vredt menneske gratis kan ’overkommunikere’ med etaten i årevis.

Ligeledes kan den formuende knække halsen på den mindre formuende ved at anlægge retssager – f.eks. injuriestævninger – som på grund af rettens utilstrækkelige dækning af advokatomkostninger let koster den vindende part 30-40.000 kr.

I stigende grad benyttes myndigheder og retssale som en krigsskueplads, hvor de ubændige har frit spil, og hvor den rige brækker ryggen på den mindre rige, når den mindre rige siger eller gør noget, den mere rige ikke bryder sig om.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce