Tegning: Mette Dreyer (arkiv)
Foto: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Dennis Nørmark

Dennis Nørmark: Kommer DR på finansloven, får danskerne dårligere indhold

Flere politikere foreslår nu at skifte DR’s medielicens ud med en finansiering over skatten. Men det er en rigtig dårlig idé, der vil fjerne magten fra brugerne og give ringere indhold, mener Dennis Nørmark, der sidder i DR's bestyrelse.

Dennis Nørmark
FOR ABONNENTER

Den danske befolkning ser det efterhånden som en naturlov, at staten konfiskerer halvdelen af det, de tjener.

Kun sådan kan man forklare, at 70 procent af danskerne ifølge en måling fra Altinget foretrækker at afskaffe licensen og i stedet betale bidraget til den nationale public service over deres skat.

For folk lægger knap nok mærke til, at de betaler skat længere, men de bemærker girokortet fra DR eller opgørelsen fra betalingsservice, eller når banken beder dem lægge et budget. Så kommer de i tanke om, at de betaler godt 200 licenskroner om måneden, som de typisk tror alene går til DR.

Derfor føles det, som om man slipper billigere, når det i stedet lægges over på skatten. Det er, som om pengene forsvinder som en reel udgift, når bare det betales sammen med alt det andet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce