Politikere fra Venstre og DF har i sjælden grad svært ved at argumentere overbevisende for, hvorfor der skal spares på børnechecken.
Foto: Peter Hove Olesen

Politikere fra Venstre og DF har i sjælden grad svært ved at argumentere overbevisende for, hvorfor der skal spares på børnechecken.

Signatur

Drop søforklaringerne om børnechecken

Regeringen og DF vil skære i storfamiliers børnecheck. Men argumenterne for det hænger slet ikke sammen.

Signatur
FOR ABONNENTER

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.

Det koster rundt regnet 1 million kroner at opfostre et barn i Danmark fra fødslen til det attende år. Det har flere grundige regnestykker dokumenteret, senest fra Rockwool Fondens forskningsenhed.

Får man mere end ét, er prisen på de efterfølgende børn cirka 850.000 kroner. Og vi taler her om helt gennemsnitlige børn i familier uden dyre vaner. Målt i nutidskroner støtter staten i dag hvert barn med omkring 235.000 kroner i form af børnecheck i 18 år. Det er, som der står på Skats hjemmeside, »en hjælp til at dække nogle af de ekstraudgifter, der er forbundet med at være en børnefamilie«.

Men den hjælp skal ikke længere være for alle, mener regeringen, der ved de kommende finanslovsforhandlinger har opbakning fra DF til at skære børnechecken ned, så den kun fuldt ud tilfalder to børn per familie, mens et eventuelt tredje barn får 75 pct. af satsen. Er der fire børn eller flere, skal de ikke længere udløse tilskud.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce