Man skal huske at slappe af en gang imellem.
Tegning: Mette Dreyer

Man skal huske at slappe af en gang imellem.

Signatur

Marcus Rubin: Husk at forkæle dig selv, slappe af og nyde livet

Det er rædsomt at blive ældre. Kroppen forfalder, tænderne knækker. Men man lærer også noget om det gode liv undervejs.

Signatur
FOR ABONNENTER

At være 47 år, som jeg, er – for at være ærlig – ofte lidt af en nedtur. Rent lykkemæssigt er man nogenlunde på bunden af livskurven, der peaker omkring de 18 år og derefter falder indtil det 46.-47. år og så begynder at rejse sig, indtil man er tilbage på toppen i en alder af 80.

En 47-årig krop kræver også mere og mere vedligeholdelse og løbende ydmygelser som klipning af ørehår, regelmæssige rektalundersøgelser, og man har tænder, der kræver hyppig og afsindig bekostelig vedligeholdelse. Man ved på en eller anden måde, at det ikke er godt nyt, når der tikker en sms fra tandlægen ind om, at de har sendt en kodebeskyttet regning til en for den seneste operation.

Hertil kommer alle de bristede illusioner, landsholdet, man ikke kom på, pigerne, man ikke scorede, før de forvandlede sig til midaldrende mødre, og den regelmæssige ærgrelse over, at man ikke købte Apple-aktier i 1997, når man nu allerede dengang syntes, at deres computere var de klart fedeste.

Alle de missede chancer, som man kan gruble over om natten, når man som en gammel grånende abe med slidt blære vandrer ud til toilettet for at tisse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce