Annonce
Annonce
Forbrug og liv

Her er fremtidens danske spil

Kæmp selv ved Dybbøl Mølle, lær dansk på nye måder og slyng laserstråler efter hinanden i filmisk 'Matrix'-slowmotion. En række kommende danske spil viser nye sider af den danske spilbranche.

Mens femte kapitel i det dansk-udviklede 'Hitman' forhåbenligt vender tilbage til næste år, så bobler det i høj grad under overfladen med nye tiltag i den danske spilbranche.

Inden for den seneste måned har to danske spil sikret sig investeringer i millionklassen, og samtidig er syv spil på vej med økonomisk rygstøtte fra Det Danske Filminstitut.

LÆS ANMELDELSEN ABCity: Et bogstaveligt lege-univers

Først skal danskundervisningen sættes på spil, for nu satser Fornyelsesfonden, Nationalt Videncenter for Læsning og Greve Kommune på spilbar digital sproglæring via online-danskspillet 'ABCity'.

Ifølge  udviklerne bag dansk-spillet ABCity er en tidlig indsats er helt afgørende for børns læseindlæring, så spillet skal agere legende værktøj til gode skriftsprogsoplevelser allerede i førskolealderen.

Spillet blev lanceret i starten af året, og er målrettet før-skole-børn mellem 3 og 7 år, der skal besejre den ulækre piratedderkop Krapylia ved at lege med ord og bogstaver. Med 2,5 millioner kroner i ryggen bliver spillet nu videreudviklet til den brugssituation, der er i de danske børnehaver og skoler og testet i Greve Kommune i løbet af 2012.

»Dette projekt handler om noget så elementært afgørende, som hvordan vi får gjort vores børn interesserede i skriftsprogets fascinerende verden på en legende og motiverende måde«, siger direktør Tav Klitgaard fra ABCiTY.

Mere Max

Også den danske spiludvikler bag de to prisvindende spil 'Max & The Magic Marker' og 'Tentacles' - Press Play - har sikret sig 2,5 million kroner fra den danske investeringsfond CAT og Nordisk Film Interactive.

LÆS ANMELDELSENTegn og hop med magiske Max

Pengene skal gå til at sende et endnu hemmeligholdt større 3D-spil på markedet i slutningen af næste år, og derudover har CAT også investeret i tre andre fremstormende danske spiludviklere.

Næste LIMBO på vej

Næste  spil fra den danske spil-instruktør Arnt Jensen bag 'LIMBO' bliver 'Project 2', der også har en dreng i hovedrollen i en mørk verden, men markant anderledes handling.

Den største samlede støtte kommer dog fra Det Danske Filminstitut, der i år har støttet syv større spil heriblandt den dystre sjælelige efterfølger med arbejdstitlen 'Project 2' til det prisbelønnede 'LIMBO' instrueret af Arnt Jensen fra udvikleren PLAYDEAD.

'LIMBO' udkom sidste år til Xbox 360, men i år også til PlayStation 3 og Windows.

Time Out 1864: Granatchok spiller man menig soldat under salget om Dybbøl, og skal prøve at dæmme op for den overlegne preussiske fremmarch. Spillet er inspireret af tegneserier fra Frank Miller og film som Sin City, og senere kapitler i spillet skal skildre krigen fra andre synsvinkler.

Derudover sætter spillet 'Time Out 1864: Granatchok' fra spiludvikleren Gear Works fokus på en mørk plet i Danmarks-historien, da det placerer spilleren midt i forreste forsvarsbunker under slaget om Dybbøl, hvor man som menig soldat skal forsøge at overleve preussernes fremrykning.

Spillets stil er holdt i et Frank Miller-inspireret tegneserie-univers, og spillet skal understøtte DRs tv-planer om at filmatisere samme del af Danmarks-historien.

I den mere småbørns-venlige afdeling får hunden Ib et comeback i både et nyt browser-spil og en række korte 5-minutters tegnefilm fra Klassefilm rettet mod 2-6 årige børn. Spillet er baseret på bøgerne af Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøi, hvor Ibs fantasi og rollespil sætter ham i forskellige skøre situationer.

Slowmotion skuddueller

bevægelsesspillet 'Slowmo Showdown' skal man undvige laserstråler, mens man prøver at ramme modstandere med selvsamme. Via Microsofts spilkamera Kinect opfanges kroppens bevægelser og overførers til figurerne i spillet.

Skørt og dybt socialt bliver også i bevægelses-spillet 'Slowmo Showdown' fra KnapNok Games, der også har lavet festspillet 'B.U.T.T.O.N.'.

'Slowmo Showdown' bliver et uhøjtideligt festspil til Xbox og Kinect-kameraet, hvor to spillere slynger kugler efter hinanden og skal undvige dem i filmisk slowmotion inspireret af filmen 'Matrix'.

Slutteligt er der også et dansk socialt-funderet rollespil på vej i 'Faith of the Guardians' fra BetaDwarf, logisk gådeløsning i iPhone-spillet 'Pyrapusher' og i det akvarel-lignende 'Minnow' fra Clear Cut Games skal man på iPad eller iPhone styre en fiskestime med fingerspidserne og bekæmpe sultne dybhavsfisk.

LÆS MERE OM DE STØTTEDE SPIL HER (EKSTERNT LINK)

Artiklens forfatter, Thomas Vigild, har siddet med i spilredaktionen, der uddelte støtten fra Det Danske Filminstitut. Fokus for støtten var, at spillene var originale og viste stort potentiale i forhold til det nuværende udbud af spil.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce