Her ses 'veganerhjørnet' i  SuperBrugsen på Vesterbro.

Her ses 'veganerhjørnet' i SuperBrugsen på Vesterbro.

Nu vælter det ud med veganske produkter

Mange danske supermarkeder afsætter nu flere meter hyldeplads til veganske varer. Store, globale industri-virksomheder som Nestlé, Ritter Sport og Unilever har nu veganske varer i sortimentet.

FOR ABONNENTER

Da Thomas Erex for 6 år siden blev veganer, var det eneste veganske produkt, han kunne finde i et almindeligt supermarked, en langtidsholdbar sojamælk til 30 kroner literen, gemt væk i et hjørne. Siden da er udbuddet gradvis blevet større, og i år er det, som om låget pludselig er røget af ketchupflasken.

»Det er en helt vild udvikling«, siger Erex, der er kendt i veganerkredse som stifter af foreningen Mad med Medfølelse.

»Da jeg startede, var for eksempel vegansk ost noget, der kun fandtes i en helseforretning, det både smagte af og lignede plastik, og det var ekstrem dyrt. Nu kan man få vegansk ost i mange supermarkeder, og man kan få veganske kødalternativer, der er virkelig gode«, siger Erex.

2017 er tilsyneladende året, hvor danske supermarkeder og fødevareproducenter helhjertet er begyndt at falbyde varer, der ikke indeholder kød, mælkeprodukter, æg, honning, læder eller andet, der stammer fra dyr.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce