Forbrug og liv

Er du nøgen, når du laver mad eller klipper roser ?

Når danskerne pusler rundt derhjemme, foregår det med tøjet på. Vi viser nødig vores nøgne krop for andre voksne end vores partner. Men det er synd og skam, mener flere eksperter, for når vi står uden tøj på, viser vi tillid og anerkendelse af hinanden.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Når vi taler i telefon, spejler et æg, luger i haven, stryger en skjorte, støvsuger, tømmer skraldespanden og spiser os en mellemmad – alle disse almindelige hjemmesysler – beholder vi stort set altid tøjet på.

For de fleste af os er det desuden sådan, at vores voksne børn, vores nære venner, søskende, forældre og især vores svigerfamilie og andre folks børn ikke skal se os nøgne. Den nøgne krop hører til i parforholdet, mener vi.

Sådan svarer danskerne i en undersøgelse, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Den nøgne krop er for danskerne i dag et privat anliggende, forklarer professor Hans Bonde fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, der forsker i nøgenhedens kulturhistorie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce