Foto: AP Photo/Marcio José Sanchez
Forbrug og liv

Test: Den nye iPhone 8 er mest af alt ... virkelig kedelig

Med et tre år gammelt design forsøger Apple at sælge iPhone 8 som ny. Selv for en Apple-fan føles det ikke sådan, selv om alt er forbedret og især kameraet imponerer.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Der er ikke nødvendigvis nogen grund til at ændre et godt design. I bilverdenen går der gerne fire-seks år, fra en bilmodel - f.eks. en Mercedes e-serie - bliver lanceret, til der kommet et nyt totalt redesign. Og som Apple-bruger har man det fint med, at der ikke kommer et nyt macbook-design hvert år. Et design kan være klassisk og holdbart.

Derfor er det heller ikke noget problem som sådan, at Apples nye iPhone 8 deler formgivning med den tre år gamle iPhone 6, den to år gamle iPhone 6s og sidste års iPhone 7. Ikke hvis grundformen er rar for øje og sjæl, god at bruge og langtidsholdbar som en god Audi A3.

Problemet er, at det tre år gamle design af den sæbeglatte iPhone aldrig var klassisk på samme måde som de ikoniske iPhone 4'er med deres stål og glasfinish og de kantede industrielle iPhone 5'ere.

Og nu begynder det at virke decideret bedaget i sammenligning med de asiatiske konkurrenter som Samsung, der har løftet deres formgivning og materialer betydeligt de senere år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce