Annonce
Annonce
Annonce
Biler

Fuld fart frem i bilbranchen trods krise

Nyhedsspækket biludstilling i Genève dækker over, at flere europæiske bilmærker kæmper for at få tingene til at hænge sammen.

Gem til liste
Se også
 1. Ny Volvo tænker på fodgængere

  En særlig airbag i Volvo V40 puster sig op uden på bilen og kan derfor mildne en kollision mellem bilen og en gående person. Se flere detaljer

 2. Koreaner får grundig afpudsning
 3. Lille Peugeot på markant slankekur

Biludstilling

Biludstilling i Genève finder sted i udstillingscentret Palexpo, der ligger lige ved lufthavnen.

Åben til og med søndag 18. marts. Entré voksne: 16 CHF, ca. 110 kroner.
www.salon-auto.ch

Krisen lurer stadig rundt omkring i den europæiske bilbranche, men det bliver man overhovedet ikke mindet om på den store biludstilling i Genève, der netop er åbnet for publikum.

Her er der nemlig dømt fuld fart frem hos stort set alle mærker, og ingen taler ret meget om, at der er flere firmaer, der roder rundt med underskud. F.eks. Opel og Ford - deres moderfirmaer i USA kører rigtig godt, men de europæiske divisioner har sværere ved at bidrage til overskuddene.

LÆS ARTIKEL Sommerdæk bliver bedre på våde veje

Det var formentlig også derfor, at det kort før udstillingens åbning blev meddelt, at franske Citroën-Peugeot er gået i en alliance med Opel. Derved kan de spare penge ved udviklingen af nye modeller. Det er altid billigere, hvis flere kan gå sammen om de dyre dele i bilen - som typisk er alle de komponenter, der ligger gemt under karrosseriet.

Andre bilmærker i Europa lider dog ingen nød - f.eks. BMW, Audi og Mercedes. De nøjes heller ikke med at sælge biler i Europa, men er meget stærke i Kina, som er et af verdens hurtigst voksende bilmarkeder for tiden. I Kina er der en næsten umættelig appetit på europæiske prestigebiler, og det er de tyske mærker ikke sene til at udnytte.

Trafikken går dog ikke den anden vej. De kinesiske bilmærker var usynlige på udstillingen i Genève.

Rekord i kræfter

En Ferrari til gadebrug har aldrig haft så mange kræfter som den nye V12 Berlinetta. Den har 740 hestekræfter, som kommer fra en 6,3-liters V12-motor. Den nye model afløser 599 GTB, som ’kun’ havde 620 hestekræfter, men konstruktionen med motoren foran er den samme. Pris ukendt, men seks millioner kroner på danske plader er næppe helt ved siden af.

Vægten skal ned

Toyota giver et blik ind i fremtiden med hybridbilen FT-Bh, som er bygget af ultralette materialer. Den har en tocylindret benzinmotor på 1,0 liter samt elkraft, og det skulle gøre det muligt at køre 48 km/l. Bilens overflade er mat, og karrosseriet føles som plastik, når man banker på det. Toyota røber intet om mulig produktion, men designet kan måske dukke op i andre modeller.

Offroad for de rige

Verdens allerrigeste kan muligvis komme ud i terrænet omgivet af den ypperste luksus. Det kræver blot, at Bentley beslutter at bygge denne offroader, som indtil videre har navnet EXP 9F. Bilen vil få en motor med omkring 600 hestekræfter. Der vil uden tvivl være masser af kunder til denne bil i bl.a. Asien, Rusland og Kina.

Ny Citroën på vej

Den nye Citroën C4 Aircross har japansk ophav. En del af teknikken kommer nemlig fra Mitsubishi ASX, men designet har franskmændene selv stået for. Citroën C4 Aircross kommer til Danmark i slutningen af foråret, og priserne begynder omkring 350.000 kroner. Endnu en udløber af samarbejdet, Peugeot 4008, kommer ikke til Danmark.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • And Den lå i vejkanten og er fotograferet i lyset af Martin Lehmanns billygter. Smuk var den. Og helt stille.

  Pluspris 1.300 kr. Alm. pris 1.495 kr. Køb
 • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

  Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

  Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
 • Spil: Blitz Blitz er et lysende hurtigt bestsellerspil, der vindes af den, som hurtigst kan aflæse kortene og snuppe den rigtige genstand.

  Pluspris 160 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
 • Chips Der sker altid noget, når man fokuserer på individet.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb