Annonce
Annonce
Biler

Ny elbil er skabt til tjenester som Uber

Chevrolet Bolt er bygget til, at tre voksne på bagsædet hurtigt kan komme ud og ind.

En ny elbil fra Chevrolet er ikke bare tiltænkt almindelige bilister. Den er udviklet, så den passer perfekt til samkørselstjenester som Uber og Lyft.

I USA har Chevrolet valgt at samarbejde med Lyft, der ligesom Uber er en slags taxitjeneste, hvor man kan tilkalde bilen via en smartphone.

LÆS OGSÅQuiz: Test din viden om bilåret 2015

Bilen hedder Chevrolet Bolt, og den er netop blevet præsenteret på CES-messen i Las Vegas, der handler mest om forbrugerelektronik, men en del bilmærker viser også deres nyskabelser frem i Las Vegas.

Det drejer sig især om biler, der kører på el eller som fremviser nye former for elektronik. I en tidligere artikel har Politiken bl.a. beskrevet en ny generation af elbiler fra VW.

Hurtigt ind og hurtigt ud

Chevrolets nye partner inden for samkørsel, Lyft, har i nogle amerikanske byer et særligt tilbud, Lyft Line, hvor flere personer kan deles om bilen, selv om de ikke skal samme sted hen. Derfor er der gjort meget ud af nem adgang til Chevrolet Bolts bagsæde, hvor der er plads til tre voksne.

LÆS OGSÅBilsalget i 2015: Franskmand tæt på at snuppe tronen fra tysker

Der er ekstra god benplads, og dørene har en stor åbningsvinkel. Ved bagsædet er der to usb-stik til opladning af et par smartphones under køreturen.

Gulvet er helt fladt, og det gør det også nemmere at komme ud og ind, ligesom det giver bedre benplads ved bagsædet. Det skriver avisen USA Today, der har foretaget en kort testtur af Chevrolet Bolt på en parkeringsplads i Las Vegas i forbindelse med CES-messen.

Længere rækkevidde

Chevrolet Bolt skal i USA koste 30.000 dollars (ca. 210.000 kroner). Dermed koster den omtrent det samme som elbilen Nissan Leaf, men Chevrolet Bolt har ca. 100 kilometer længere rækkevidde, nemlig op til 320 kilometer på en opladning.

LÆS OGSÅNu er det højsæson for cabrioleter

Produktionen af Chevrolet Bolt begynder i slutningen af 2016. Indtil videre er der ikke udsigt til, at den nye elbil kommer til Europa. GM-koncernen har trukket Chevrolet væk fra det europæiske marked. Det kunne dog være en løsning at bygge bilen til Europa som en Opel, men der er ikke meddelt noget om, at det kan ske.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler

VW genføder 'rugbrødet' som elbil på bilshow i Las Vegas

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce