Annonce
Annonce
Biler

Frost dræber billige bil-batterier

Der er store forskelle på kvaliteten af bil-batterier. En test viser, at mange ikke klarer at starte bilen en frostmorgen.

Se også
 1. Glatføre kan koste dig 100.000 kroner

  Er dit fortov ikke ryddet, og falder en person og kommer til skade på det, kan erstatningskravet blive stort. Se flere detaljer

 2. GUIDE: Brug vejsalt der ikke ruster bilen
 3. Klæd bilen på til vinterferien
 4. Det kan koste 70.000 kr. at glemme sneen
 5. Folk brokker sig over snerydning
 6. Det er nu du skal fjerne sneen ved huset
 7. Sådan kører du sikkert i snevejret
 8. Få FDMs bedste råd til sneramte bilister
 9. Fortovet skal være ryddet kl. syv
 10. Falck deler ud af sine vinterfif
 11. Sådan giver du starthjælp til et dødt batteri
 12. Sådan er reglerne for snerydning

fakta

Skal du bruge bilen til at komme på arbejde vinteren igennem, er det ikke ligegyldigt, hvilket batteri du har under motorhjelmen.

En svensk test af 13 bilbatterier fra 399 op til 1.949 svenske kroner viser, at de billigste batterier er dårligst til at starte bilen en frostkold morgen. Flere af dem har under særlige forhold slet ikke effekt nok, viser testen.

Det er Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP), der står bag testen, som blandt andet afprøvede kapaciteten i batteriet ved temperaturer på plus 25 grader og på minus 20 grader.

Arbejder i 20 graders frost
Det blev blandt andet testet, hvor udholdende batteriet er i 20 graders frost.

»Testen viser, at der er ganske stor forskel på de dårligste og de bedste batterier, og de dårligste har ikke den effekt, der skal til«, siger civilingeniør Joakim Lindeblom fra SP til det svenske testmagasin Testfakta.

Det dyreste batteri, et Deka Intimidator tiil 1.949 svenske kroner, klarede sig bedst ved normal temperatur, mens det billigste, Fiamm, fik målt det ringeste resultat.

Alle klarede dog at starte en mellemstor bil, men det gik anderledes, da testen blev udført i 20 graders frost.

Fem batterier klarede det ikke
Her kunne fem af batterierne simpelthen ikke starte bilen, efter at de først havde været belastet ved at trække startmotoren i 60 sekunder, og Fiamm kom igen dårligst ud af testen.

Testen blev gennemført med nye fuldt-opladede batterier, men i den virkelige verden er et batteri ofte kun opladet 70 procent.

Der findes i dag ganske mange batterier til ganske lave priser, men du får sådan cirka, hvad du betaler for, lyder en af testens hovedkonklusioner.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce