Annonce
Annonce
Annonce
Bolig

Køb den rigtige stegepande

Tre gode stegepander og en række enkle regler kan bane vejen for flere stegte succeser hjemme ved komfuret.

Gem til liste
Slut med frikadellefadæser
  1. Gode køberåd

    Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, mener, at pris og kvalitet følges ad langt hen ad vejen, når det gælder stegepander. Men visse modemærker og køkkenudstyr, der er opkaldt efter kendte kokke kan også koste ekstra. Se flere detaljer

  2. Kokkens favoritter
Dyrt kød og gode stegeredskaber
  1. Bøf af malkekvæg er uspiseligt

    Smagstest viser, at kvinder kan lide en bøf uden meget eftersmag, mens mænd foretrækker kraftig kødsmag. Kød fra malkekvæg skal man holde sig fra. Se flere detaljer

  2. Skær dine egne bøffer til halv pris
  3. Bøffer fra Netto er som sålelæder
  4. Stol ikke på stegetermometeret
  5. Slagterier: Drop skamstegning af kødet
  6. Billig mørbrad smager bedst

Stegeekspert

Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, giver råd om stegning og pander.

Kokkens favoritter

Gode køberåd

Sundhed og miljø på panden

Stegepandens størrelse skal passe til det, man steger«.

»Udsæt ikke stegepanden for bratte temperaturskift – den klassiske tur direkte fra blusset og hen under den kolde hane slår bunden skæv«.

»Aldrig stege i koldpresset olie. Den danner bitterstoffer, som påvirker smagen«.

Frikadellefadæserne hjemme i køkkenet er ikke tilfældige uheld. Når Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, øser af sin viden om stegning og stegepander, står ahaoplevelserne i kø sammen med en spirende optimisme, for hans råd er enkle og lige til at følge.

Et godt stegepandesortiment
Tjek har kilet sig ind i Michael Dinesens kalender for at blive klogere på stegepander. Hvor mange og hvilke har man brug for i en almindelig husholdning? Hvad er forskellen på den billige aluminiumsmodel, som Ikea sælger for 15,75 kroner, og de mere luksusprægede modeller, som koster en tusindlap eller to.

Er det bare blær og samtalekøkkensnobberi, eller får man markant mere stegeglæde for pengene, når man slipper 100 gange mere for en pande?

»Tre stegepander: en stor, en mindre og en sauterpande med høj kant og låg. Og så måske en grillpande, hvis man gerne vil give T-bone-steaken et ordentligt gok varme og de rigtige grillstriber«, lyder Michael Dinesens bud på et almindeligt godt stegepandesortiment.

»Det er nemlig vigtigt, at det, man steger, fylder hele panden. Derfor har de fleste husholdninger brug for pander i flere størrelser. Så kan man både stege bøffer til to og frikadeller til fire. Hvis man steger fire frikadeller på en kæmpe stegepande, vil fedtstoffet på den frikadelleforladte del af panden branke og påvirke frikadellernes smag«, forklarer han.

Forskel på olier
»Og lad så være med at stege i den kostbare koldpressede olie. Den kan ikke tåle høje temperaturer, for så udvikler olien bitterstoffer, som påvirker resultatet«, lyder Michael Dinesens næste råd.

»Brug bare billig majs-, vindruekerne- eller rapsolie til stegning. De er allerede varmebehandlet og tåler høj varme. De gode, koldpressede olier kan man bruge til dressing og tilsmagning af den færdigstegte ret, nærmest som en slags parfume«, siger Michael Dinesen.

Han forklarer, hvornår en olie er stegeklar: »Når olien bevæger sig lidt på panden, er den klar. Men den må ikke ryge, for så er den for varm«.

Han har selv 10-12 forskellige olier hjemme i køkkenet, men vurderer, at en basishusholdning kan klare sig med de to nævnte typer.

PolitikenPlus
  • Samtale før døden En tidsrejse på Betty Nansen viser opgør med nazitiden

    Pluspris fra 100 kr. Alm. pris fra 160 kr. Køb
  • Nytår Det kunne være et billede fra Dallas, Texas. Der kunne være tale om en sen nat i The Lone Star State ? og en cowboy, som ikke lige kunne huske, hvor han havde parkeret sin hest.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 980 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Fortiden Oscar-vinderen Asghar Farhadi er tilbage med endnu et syleskarpt og universelt menneskeligt drama med thrillerelementer.

    Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
  • Puslespil med lyd Sjovt og underholdende puslespil med lyd. Når brikken placeres korrekt kommer der en realistisk lyd, som afspejler den figur som brikken viser. Fås i 3 forskellige varianter.

    Pluspris 105 kr. Alm. pris 125 kr. Køb