Annonce
Annonce
Bolig

Køb den rigtige stegepande

Tre gode stegepander og en række enkle regler kan bane vejen for flere stegte succeser hjemme ved komfuret.

Gem til liste
Slut med frikadellefadæser
  1. Gode køberåd

    Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, mener, at pris og kvalitet følges ad langt hen ad vejen, når det gælder stegepander. Men visse modemærker og køkkenudstyr, der er opkaldt efter kendte kokke kan også koste ekstra. Se flere detaljer

  2. Kokkens favoritter
Dyrt kød og gode stegeredskaber
  1. Bøf af malkekvæg er uspiseligt

    Smagstest viser, at kvinder kan lide en bøf uden meget eftersmag, mens mænd foretrækker kraftig kødsmag. Kød fra malkekvæg skal man holde sig fra. Se flere detaljer

  2. Skær dine egne bøffer til halv pris
  3. Bøffer fra Netto er som sålelæder
  4. Stol ikke på stegetermometeret
  5. Slagterier: Drop skamstegning af kødet
  6. Billig mørbrad smager bedst

Stegeekspert

Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, giver råd om stegning og pander.

Kokkens favoritter

Gode køberåd

Sundhed og miljø på panden

Stegepandens størrelse skal passe til det, man steger«.

»Udsæt ikke stegepanden for bratte temperaturskift – den klassiske tur direkte fra blusset og hen under den kolde hane slår bunden skæv«.

»Aldrig stege i koldpresset olie. Den danner bitterstoffer, som påvirker smagen«.

Frikadellefadæserne hjemme i køkkenet er ikke tilfældige uheld. Når Michael Dinesen, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, øser af sin viden om stegning og stegepander, står ahaoplevelserne i kø sammen med en spirende optimisme, for hans råd er enkle og lige til at følge.

Et godt stegepandesortiment
Tjek har kilet sig ind i Michael Dinesens kalender for at blive klogere på stegepander. Hvor mange og hvilke har man brug for i en almindelig husholdning? Hvad er forskellen på den billige aluminiumsmodel, som Ikea sælger for 15,75 kroner, og de mere luksusprægede modeller, som koster en tusindlap eller to.

Er det bare blær og samtalekøkkensnobberi, eller får man markant mere stegeglæde for pengene, når man slipper 100 gange mere for en pande?

»Tre stegepander: en stor, en mindre og en sauterpande med høj kant og låg. Og så måske en grillpande, hvis man gerne vil give T-bone-steaken et ordentligt gok varme og de rigtige grillstriber«, lyder Michael Dinesens bud på et almindeligt godt stegepandesortiment.

»Det er nemlig vigtigt, at det, man steger, fylder hele panden. Derfor har de fleste husholdninger brug for pander i flere størrelser. Så kan man både stege bøffer til to og frikadeller til fire. Hvis man steger fire frikadeller på en kæmpe stegepande, vil fedtstoffet på den frikadelleforladte del af panden branke og påvirke frikadellernes smag«, forklarer han.

Forskel på olier
»Og lad så være med at stege i den kostbare koldpressede olie. Den kan ikke tåle høje temperaturer, for så udvikler olien bitterstoffer, som påvirker resultatet«, lyder Michael Dinesens næste råd.

»Brug bare billig majs-, vindruekerne- eller rapsolie til stegning. De er allerede varmebehandlet og tåler høj varme. De gode, koldpressede olier kan man bruge til dressing og tilsmagning af den færdigstegte ret, nærmest som en slags parfume«, siger Michael Dinesen.

Han forklarer, hvornår en olie er stegeklar: »Når olien bevæger sig lidt på panden, er den klar. Men den må ikke ryge, for så er den for varm«.

Han har selv 10-12 forskellige olier hjemme i køkkenet, men vurderer, at en basishusholdning kan klare sig med de to nævnte typer.

PolitikenPlus
  • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

    Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
  • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

    Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
  • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

    Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
  • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

    Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
  • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

    Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb