Annonce
Annonce
Bolig For abonnenter

Stor kagerulletest: Fra »verdens dårligste« til »top luksus«

Der er langt mellem top og bund i testen af kageruller. Den dyreste rulle er suverænt den bedste, men der er også glimrende billigere alternativer.

Bagning er hot – i køkkener, på kurser og i tv-programmer ruller vi os ud med udstyr og færdigheder, som tidligere mest var forbeholdt professionelle.

Kagerullen er en klassiker i køkkenet, men det roterende redskab til dej m.m. har en fremadstormende konkurrent: rullepinden.

»Kagerullen er kraftig og egner sig til større opgaver, mens den mere handy rullepind er god til udfordringer i mindre målestok«, opsummerer Christian Fentz og Martin Webb, begge kokke og faglærere på Hotel- og Restaurantskolen i København og dommere i Lørdagslivs test af fem af kageruller og fem rullepinde.

LÆS TJEKTest: Dyr designergrydelap giver brændte fingre

Sammen med deres elever har de testet rullerne på pizzadej, mørdej og butterdej. Konklusionen er, at der er overordentlig stor forskel på de 10 køkkenredskaber.

Dommerne er mest begejstrede for den velfungerende kagerulle fra Kitchen Aid. Den er langtfra nogen fryd for øjet, mener de, men til gengæld er den en fornøjelse at arbejde med.

Christian Fentz og Martin Webb fremhæver bl.a. de flade håndtag, som sikrer god plads til pølsefingre under rulningen.

En hygiejnebombe
Helt anderledes forholder det sig med kagerullen Patisse, som dommerne betegner som »noget billigt bras« og »nok verdens dårligste kagerulle«. Rullen er for lille og dårlig at rulle med, og det er umuligt for dommerne at holde ordentligt på håndtaget og betjene rullen uden at støde fingrene mod bordpladen.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce