Annonce
Annonce
Bolig For abonnenter

Træbriketter med store prisudsving

En af de mere slagkraftige anbefalinger af træbriketter er, at de er 25-30 procent billigere end almindeligt brænde at fyre med. Det passer ikke.

Træbriketter er ikke billigere at fyre op med end almindeligt brænde, som flere forhandlere slår på på deres hjemmesider.

Sammenligner man varmekalorieindholdet i træbriketter med bøgebrænde for eksempel er det nogenlunde det samme.

Men køber du briketterne et 'forkert' sted, risikerer du at betale lige så meget for hyggen i pejsen, som hvis du har elvarmen buldrende derudaf.

Køber du briketter i en af Coops butikker i poser med ti kilo, betaler du 33 kroner for 10 kilo, mens du kan få det samme for 20,25 i powershoppen.dk - hvilket bare kræver, at du køber en hel palle og har plads til at opbevare 960 kilo indendøre.

Til gengæld har andre Coop-butikker billigere briketter, fordi de bruger andre leverandører. For eksempel sælger Superbrugsen i Ølsted briketter til 50 kroner per tyve kilo.

Samme mængde kalorier i briketter som i bøgebrænde
I en sammenligning med almindeligt ovntørret bøgebrænde viser det sig imidlertid, at forbrugeren får nogenlunde den samme mængde varmekalorier ud af briketterne, som han får af bøgebrændet.

Omregnet til prisen på et kilo tørstof - altså hvor alt vand i brændet er fjernet - får man et kilo bøgebrænde for 2,27 kroner, viste vores tjek af fugt i brænde mens et tilsvarende tjek af briketter viser, at du får et kilo tørstof for 2,21.

Et godt tip er at sørge for, at din palle med 960 kilo træbriketter kommer under 2000 kroner inklusiv fragt, for ellers passer regnestykket ikke.

Rummeter og kilo
Og vil du altså spare dig for besværet med at flække brænde, og vil du være sikker på at fylde tørt brænde i din brændeovn og dermed fyrer miljørigtigt, kan briketter altså være en god ide.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce