Foto: PEDERSEN RUNE
Test

Billig røremaskine skuffer fælt

Dyreste røremaskine koster ni gange så meget som den billigste. Vinder ælter som en drøm.

Test
FOR ABONNENTER

Det er altid rart at spare penge.

Men er man ude efter en gedigen røremaskine, der uden problemer ælter en tung rugbrødsdej sammen, kan det ikke betale sig at gå efter maskinen fra Electrolux til 649 kroner, som er den billigste model i denne test.

Det fastslår levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken hos Arla, der har prøvekørt otte forskellige maskiner for Lørdagsliv.

»Den kan slet ikke måle sig med de andre. Man kunne høre, at motoren arbejdede helt vildt. Der kom ikke ligefrem røg ud af den, men den virkede overbelastet, og maskinen rystede så meget, at det virkede, som om den var på vej ud over bordkanten«, fortæller hun.

LÆS TJEK

»Maskinen duer ikke til små portioner, hvor den ikke kan røre ingredienserne ordentligt sammen i bunden af skålen – dvs. én rugbrødsblanding er for lidt. Det er, som om dejkrogen ikke rigtig kommer ud i kanterne. Og skålen har en rille i bunden, som man ikke kan komme til at gøre ren; så den kan blive ulækker med tiden«.

Lone Lysdal testede desuden en af markedets meget populære modeller fra Kitchenaid. Men også her blev hun skuffet:

»Det overraskede mig, at den kun kører på 300 watt, og at der kun er plads til et enkelt kilo fint mel. Når maskinen kører på høj hastighed, skubber den dejen ud til siderne, så krogen ikke får ordentligt fat. Og hullet i stænklåget er så lille hos både Kitchenaid og Kenwood, at det er svært at få ingredienserne ned i skålen«.

Røremaskine eller saftpresser

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce