Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt

Apple-aktier falder: iPhone 5 får en kølig modtagelse i Kina

Der vil sikkert ligge Apple-produkter under mange juletræer. Men Apple-aktier skal man måske ikke ønske sig.

Gem til liste

Der står iPhones eller iPads på rigtig mange ønskesedler op til jul, men på børsen i New York er det ikke Apples aktier, der står øverst på investorernes indkøbsliste.

I hvert fald ikke fredag eftermiddag dansk tid, hvor aktien er faldet med 3,9 procent.

Faldet kommer, samme dag som iPhone 5, det seneste skud på Apples telefonstamme, kommer i handlen på det kinesiske marked.

LÆS OGSÅTest: Google Maps imponerer på iPhone

Det var ventet, at kinesernes efterspørgsel efter den nye iPhone ville kunne sparke aktiekursen i vejret, efter at den er sivet i den seneste tid.

iPhone 5 får kølig modtagelse
Men meldingerne fra Kina taler om en kølig modtagelse. Efterspørgslen er mindre end ventet.

Investeringsbanken UBS har barberet sine kursmål for Apple-aktien betydeligt.

LÆS OGSÅApple-tv'et rykker tættere på

Tidligere havde UBS kursmålet for Apple-aktien til 780 dollar, men fredag blev målet skruet ned til 700 dollar per aktie.

»Nogle af vore kinesiske kilder venter ikke, at iPhone 5 vil klare sig så godt som iPhone 4S«, siger UBS i sin kursanalyse.

I den tidlige handel på Nasdaq fredag kostede en Apple-aktie 509,11 dollar.

PolitikenPlus
 • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

  Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb
 • Vugge til dukker Farvestrålende vugge til dukken. Sengen passer til dukker helt op til 40 cm., og leveres med dyne og pude. Vuggen er lavet af gode materialer og malet med slidstærk og giftfri maling.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Cykelløb 1937 Rundt og rundt og rundt cyklede de! Billedet af de tre ryttere i foroverbøjet fart er taget af en af Politikens helt store fotografer, Holger Damgaard.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.265 kr. Køb
 • Avisholder Få styr på aviserne med en we avisholder. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 29 x 42 x 31 cm., så en Politiken passer perfekt i.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Ur, unisex *Bulbul er navnet på en fugl, en lille fugl med hanekam og et oppustet ego. På samme tid er det også navnet på nattergalen i persisk og indisk poesi.

  Pluspris 2.125 kr. Alm. pris 2.500 kr. Køb