Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt

Apple-aktier falder: iPhone 5 får en kølig modtagelse i Kina

Der vil sikkert ligge Apple-produkter under mange juletræer. Men Apple-aktier skal man måske ikke ønske sig.

Gem til liste

Der står iPhones eller iPads på rigtig mange ønskesedler op til jul, men på børsen i New York er det ikke Apples aktier, der står øverst på investorernes indkøbsliste.

I hvert fald ikke fredag eftermiddag dansk tid, hvor aktien er faldet med 3,9 procent.

Faldet kommer, samme dag som iPhone 5, det seneste skud på Apples telefonstamme, kommer i handlen på det kinesiske marked.

LÆS OGSÅTest: Google Maps imponerer på iPhone

Det var ventet, at kinesernes efterspørgsel efter den nye iPhone ville kunne sparke aktiekursen i vejret, efter at den er sivet i den seneste tid.

iPhone 5 får kølig modtagelse
Men meldingerne fra Kina taler om en kølig modtagelse. Efterspørgslen er mindre end ventet.

Investeringsbanken UBS har barberet sine kursmål for Apple-aktien betydeligt.

LÆS OGSÅApple-tv'et rykker tættere på

Tidligere havde UBS kursmålet for Apple-aktien til 780 dollar, men fredag blev målet skruet ned til 700 dollar per aktie.

»Nogle af vore kinesiske kilder venter ikke, at iPhone 5 vil klare sig så godt som iPhone 4S«, siger UBS i sin kursanalyse.

I den tidlige handel på Nasdaq fredag kostede en Apple-aktie 509,11 dollar.

PolitikenPlus
 • Orange & Rosé vin, 12 flasker Oplev denne smagskasse med seks forskellige vine. 3 orange og 3 rosé. 12 flasker, så du kan opleve hvad orangevin er og nyde de skønneste rosévine.

  Pluspris 1.360 kr. Alm. pris 1.602 kr. Køb
 • LEGO filmen I den allerførste LEGO® biograffilm i fuld længde følger vi Emmet, en helt almindelig LEGO® minifigur, der fejlagtigt bliver opfattet som den mest ekstraordinære person i hele verden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Cykelskygger 2 Det er et klassisk motiv ? et, som flere af Politikens fotografer har rettet deres kameraer mod og foreviget: Aftensolens leg med de travle trafikanter på Rådhuspladsen.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.725 kr. Køb
 • Skammel Grebet i midten af siddefladen på 'PICK ME'-skamlen, inviterer til at løfte den op og tage den med rundt i hjemmet. Brug den som ekstra siddeplads, sengebord, afsætningsplads m.m.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.299 kr. Køb
 • The Laughing Boy Skulpturen 'Laughing Boy' kan ikke hedde meget andet, end den gør. For ikke bare storgriner den nye figur i stentøj, som kunstneren Leif Sylvester har lavet.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.249 kr. Køb