Samsungs nye Note 8-smartphone kan rumme en hel del af ens Facebook-feed eller yndlings-nyhedskilder, fordi den er længere end de fleste konkurrenters skærme.
Foto: Samsung

Samsungs nye Note 8-smartphone kan rumme en hel del af ens Facebook-feed eller yndlings-nyhedskilder, fordi den er længere end de fleste konkurrenters skærme.

Forbrugerelektronik

Efterfølger til Samsungs selvantændende mobil: Kæmpe Note 8 ligner en vinder - men er batteriet for småt?

Politiken har haft den nye opfølger til den skandaleramte, selvantændende Note 7 i hænderne. Førstehåndsindtrykket imponerer, men måske har Samsung været for forsigtige med batteriet.

Forbrugerelektronik
FOR ABONNENTER

Hvad siger du til at købe en smartphone, der ikke eksploderer og sætter dine ting i brand? Vil det være at foretrække? Sådan har de fleste det nok. Alligevel er det en af de primære ting, Samsungs nye GALAXY Note 8 skal leve op til. For dens forgænger havde det med at selvantænde.

Mange kan formentlig huske sidste års store skandale, hvor Note 7-telefonerne fra Samsung spontant gik i brand, hvilket fik firmaet til at tilbagekalde millioner af enheder. Det kostede dyrt – ikke mindst, når det gælder Samsungs renommé. Nu er firmaet kommet tilbage på banen, først med deres GALAXY S8-telefon fra foråret, der er blevet et stort hit, og nu med Note 8, der blev præsenteret i New York onsdag aften dansk tid.

Politiken var med til lanceringen og fik kortvarigt mulighed for at prøve den nye Note 8 af. Den midlertidige konklusion fra den oplevelse – altså før en egentlig, dybdegående test – er at Note 8 kan være telefonen, der får dem, der overvejer at købe en phablet, til at trykke på affyringsknappen.

Phablets, mellemtingen mellem smartphones og tablets, har traditionelt været nogle ordentlige plader at rende rundt med. Men Note 8 er anderledes af flere grunde. For det første har den arvet den såkaldte ’Infinity’-skærm fra flagskibstelefonen GALAXY S8. Denne skærm går helt ud til kanten på siderne, og har kun nogle smalle, sorte bræmmer i toppen og bunden. Der er ingen knapper på fronten, og kniber man øjnene sammen, ser det ud som om, hele fronten er en stor skærm.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce