Annonce
Annonce
Nettet

Nu spreder apps sig til computeren

Googles nye onlinebutik Chrome Web Store vil ændre måden vi bruger computere på.

Har du tjek på dine apps? For nu spreder fænomenet med små dedikerede oftest web-baserede programmer sig til computeren ig gør os i stand til at se nettet gennem apps og ikke browsere.

Nok har Apple for et par måneder siden annonceret en lignende butik på vej til Mac-computerne, men Google kom dem i går i forkøbet med lanceringen af Chrome Web Store, der fungerer sammen med Googles Chrome-browser.

LÆS ARTIKEL Google tester robotbiler

Chrome Web Store vil simpelthen være for computeren, hvad Apples App Store og Googles eget Android Market er for mobilerne: En førende markedsplads for web-apps, men nu ikke kun til mobilerne.

Se nettet gennem apps
Ideen er, at udviklere over hele verden skal skrive små webbaserede programmer i programmeringssproget HTML5, hvilket gør, at de kan køre direkte i browseren, og det uanset om det er en mobiltelefon eller en stationær computer. I webbutikken kan man fra i dag af hente både betalings og gratis apps, og forretningsmodellen er noget mere lukrativ for udviklerne:

Google tager selv 5 procent i provision at sælge programmer og spil fra Chrome Web Store i modsætning til Apple, der ved hvert eneste salg i deres App Store tjener 30 procent af købssummen.

Nettet er dødt?
Lanceringen af Google Chrome Web Store viser, at vi i stigende grad kan bruge apps til at tilgå internettet og lade størstedelen af vores computere findes på internettet fremfor være bundet til en normal computer på skrivebordet med lokal harddisk.

LÆS ARTIKEL Google lover hurtigere netsøgninger

Tilbage i august skrev Wireds chefredaktør Chris Anderson sin nekrolog over internettet, som vi kender det, da populariten af mobiltelefoner og dermed apps har gjort, at vi fremover går på nettet alene gennem dedikerede apps snarere end via de mere universelle browsere.

LÆS WIREDS artikel her (Eksternt Link)

Varieret udvalg
Udvalget af apps i Chrome Web Store er indledningsvis ganske varieret, og inkluderer udover en del nyhedsmedier også temaer, spil, præsentationsprogrammer og chat-programmer.

Det amerikanske magasin Popular Science har udvalgt deres ti bedste apps her

SE Ti gode CHrome-apps (Eksternt Link)

Ny guldfeber
Samtidig ser softwareudviklere chancen for en ny guldfeber, og særligt i at konvertere eksisterende programmer til web-apps, som det danske firma Roozz.com har specialiseret sig i:

»Vi tror, at Chrome Web Store vil starte et nyt "gold rush" i stil med det vi har set med Apple App Store. Både forbrugere og software udviklere ønsker, at få deres software online og åbningen af Chrome Web Store bliver formentlig den event, som kan sætte fart på denne udvikling. Vi tror, at mange forbrugere vil benytte butikken, fordi det gør det nemt, at finde den software applikation man lige står og mangler, og betalingen samtidig er hurtig og tryg«, siger Jesper W. Thomsen, der er salgschef hos Roozz.com til Comon.

Googles Chrome Web STore kan findes her (eksternt link)

Kilde: Comon

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce