Annonce
Annonce
Nettet

Se amerikansk Netflix i Danmark og få 12.000 flere film

Det er lovligt at snyde systemerne og foregive at sidde i USA, blot man betaler.

fakta

Danske kunder hos Netflix er dem, der betale mest for stremingtjenesten, når man sammenligner priser verden over.

Det har det private netnyhedsmedie Digitalt.tv gjort, og her fremgår det for eksempel, at danskerne ligger i toppen af prisskalaen med 79 kroner om måneden, mens kunder i Brasilien og Mexico slipper med 42 kroner.

I de nordiske lande er Finland billigst med en pris på 60 kroner, mens amerikanerne betaler 45 kroner.

 • Danmark 79,-
 • Norge 75,-
 • Sverige 68,-
 • Finland 60,-
 • Holland 60,-
 • Storbritannien 56,-
 • Irland 52,-
 • USA 45,-
 • Canada 45,-
 • Brasillien 42,-
 • Mexico 42,-

Priserne er omregnet til danske kroner. Kilde: digitalt.tv


Se også:

Netflix er en bragende succes i Danmark trods et noget begrænset udvalg og en dyr pris i forhold til, hvad tjenesten koster i andre lande.

Ifølge analysebureauet YouGovs undersøgelse for teleselskabet Telia havde film-streaming-tjenesten i april omkring 17 procent af danskerne mellem 18-64 år som kunder.

Andre kilder som teleanlytikeren John Strand anslår, ifølge Børsen, at antallet af kunder hos Netflix ligger mellem 200.000 og 250.000.

Netflix er dyrt i Danmark
Der har imidlertid været en del kritik af det begrænsede danske udvalg i streaming-tjenesten, for mens danske kunder anslået har adgang til omkring 1.700 film og serier på Netflix har amerikanerne adgang til omkring 14.000.

LÆS ARTIKELGuide: Her er tre veje til amerikansk Netflix

Samtidig er danskerne de kunder i verden, der betaler mest for tjenesten. Her koster et abonnement 79 kroner om måneden, mens amerikanerne betaler cirka 45 kroner.

Blandt de mange titler, som amerikanerne har, og danskerne går glip af aktuelt, er biograffilmene Hunger Games og Parker samt den populære western-serie Hell on Wheels.

Årsagen til den store forskel i udvalget, som kunder i forskellige lande oplever, er de forskellige aftaler om rettighederne til at vise film og serier i forskellige dele af verden.

LÆS OGSÅForbrugerombudsmand: Vilkår som Netflix' gælder ikke i Danmark

Men det er der ingen grund til at affinde sig med. Man kan rimeligt nemt og helt lovligt komme uden om spærringerne og skifte sin danske Netflix ud med den amerikanske, hvis man ellers er indstillet på at undvære danske undertekster.

»Hvis du skaffede dig adgang til en kopi af en film eller en serie på Netflix uden at betale, ville det klart være ulovligt. Men det er der ikke tale om, hvis Netflix streamer filmen lovligt, og du betaler til Netflix, uanset om du bruger den danske eller amerikanske version. Så jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være ulovligt«, siger advokat med speciale i IT Martin von Haller Grønbæk.

LÆS OGSÅ»Vi gør det for at hjælpe al internet-tv på vej«

Han tilføjer, at Netflix har indgået aftaler med rettighedshavere som de store filmselskaber om, hvilke film, der streames i USA, og hvilke film, der streames andre steder i verden, og parterne er sandsynligvis blevet enige om, at kontrollen med det foregår på grundlag af brugernes computeres ip-adresser.

Derfor tjekker Netflix ip-adresserne og tildeler brugerne adgang til film og serier efter, hvor i verden de befinder sig. Når man så bruger for eksempel en vpn-adgang, der kan logge ens computer ind på tjenesten fra en server et andet sted i verden, narrer man systemet til at tro, at man sidder for eksempel i USA.

Men:

»Det er svært at forestille sig, at Netflix har noget imod det, for Netflix får jo penge for det. Desuden tror jeg, at langt de fleste bruger den danske version af Netflix - jeg tror kun, det er omkring én procent af de danske Netflix-kunder, der skaffer sig adgang til den amerikanske Netflix. Så der er nok ikke rigtig nogen, der gider gå op i det«, siger Martin von Haller Grønbæk.

Netflix selv vil ikke oplyse antallet af kunder, men grundlæggeren og direktøren i firmaet, Reed Hastings, fortalte under sit besøg i Danmark for et par uger siden, at han anser det som realistisk, at en tredjedel af de danske husstande inden for 5 til 10 år vil være kunder.

Det svarer til udbredelsen i USA, hvor en tredjedel af hustandene, svarende til 30 millioner brugere, er kunder hos Netflix.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce