Annonce
Annonce
Spil

Danskerne megasnyder i Wordfeud

Snydeprogrammer til at finde gode ord i Wordfeud er nu de mest downloadede i Danmark.

Gem til liste

200 point – for et ord? Kan det virkelig passe? Eller snød min modstander?

Spørgsmålet trænger sig på i disse dage blandt de hundredtusindvis af danskere, der har kastet sig over tidens største grille: App'en Wordfeud. Og de har god grund til at være paranoide. For danskerne downloader snydeprogrammer til Wordfeud som aldrig før.

Kender folk der snyder
Snydeprogrammet ’Løse Wordfeud’ er lige nu det mest solgte program i Apples appstore, og blandt gratisprogrammer er ’Wordfeud Helper’ det tredje mest downloadede.

De mange snydeapps virker enten ved, at du taster dine bogstaver, eller ved at programmmet analyserer din spilleplade, og foreslår mulige ord.

LÆS OGSÅElsker du Wordfeud? Her er fem fede alternativer

»Det er lidt foruroligende, at man ikke aner, om ens modstandere snyder eller spiller ærligt. Hvis du spiller imod en, der hele tiden lammetæver dig, så melder tanken sig: Snyder han eller hun?«, siger Wordfeud-veteran og journalist Trine Lundager, der har op til 18 spil kørende ad gangen med venner og bekendte.

Trine Lundager har personlig kendskab til folk, der snyder.

»Min kæreste og jeg har en fælles ven, som vi spiller med, og vi begyndte at undre os over de fantastiske ord, han kunne: Kreative ordsammensætninger og masser af fremmedord. En dag er han så hjemme hos os, og vi sidder alle tre i sofaen. Min kæreste sidder og roder med vores vens telefon, og pludselig falder han over en snydeapp og siger »du er så meget bustet. Du snyder jo!«.

»Vores ven blev kamprød i hovedet, og sagde, at 'det gør alle da' og 'det gør I da også'. Så lod vi ham tjekke vores telefoner«, fortæller Trine Lundager.

LÆS OGSÅ Danskernes nye yndlingstidsfordriv hedder wordfeud

Siden da er huni stigende grad blevet mistænksom over for sine medspillere.

»Det betyder jo, at man mistænker alle og enhver, der vinder stort, fordi man ikke ved, hvad der ligger bag deres held. I øjeblikket har jeg mistanke til tre af dem, jeg spiller mod«, siger Lundager.

»Totalt latterligt«
Også mange andre er bekymret for udviklingen, der i sidste ende kan true spillets popularitet. Hjemmesiden Baby.dk lavede i sidste uge en onlineundersøgelse blandt sine brugere, hvor websitet spurgte 'Bruger du snydeapps til Wordfeud?'.

10 procent indrømmede, at det gjorde de. For andre brugere var det en ny og foruroligende oplysning, at der overhovedet er nogen, der gider snyde.

»Hvad er så pointen med at spille det«, lyder det fra flere i Baby.dk's forum.

LÆS OGSÅ Smarte mobiler er lidt for smarte til danskerne

»Vidste ikke der var snydeapps, men så kan jeg bedre forstå, at der var en der scorede over 1000 point på ét ord, et ord jeg ikke engang vidste eksisterede«, skriver en bruger.

»Behøver jeg at sige, at jeg stoppede med at danne ord og resignede fra spillet, totalt spild af tid hvis folk snyder ... og nu har jeg helt droppet at spille det«, skriver hun.

Trine Lundager kalder det »totalt latterligt at snyde«.

Så giver det jo ikke nogen mening. Så handler spillet kun om ære, og den ære er i så fald falsk. Det er ikke tilfredsstillende for nogen af parterne«, siger hun.

En kort overgang mistede hun ligefrem lysten til at scrabble, men så vente det tilbage med fornyet styrke. Det er totalt afhængighedsskabende, siger hun. Dog spiller hun stadig mod den ven, hun afslørede i at snyde.

»Han vandt over mig i går, og bagefter skrev han til mig: 'Og jeg snød kun et par gange'«.

PolitikenPlus
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

  Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

  Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
 • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

  Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
 • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

  Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb