Annonce
Annonce
Annonce
Spil

Dansk eSport ruller i påsken

DM i 'Counter-Strike' og åbne turneringer i bl.a. FIFA og Tekken er på programmet.

Gem til liste

fakta

Copenhagen Games ruller 1. april - 4. april 2010 i Øksnehallen i København. Entré koster 50 kr.

Se mere på www.CopenhagenGames.com

For nogle er påskeferien lig med afslappende ro og sommerhus-idyl. For andre er den en invitation til benhård virtuel krig.

Fra i morgen og indtil søndag indtager dansk eSport Øksnehallen i København med den åbne messe Copenhagen Games.

Her vil omkring 500 danske som udenlandske eSport-udøvere konkurrere mod hinanden om pengepræmier og æren af at kunne kalde sig den første danske mester i 'Counter-Strike'.

Godkendt DM
Efter flere års tovtrækkeri er Danmarksmesterskabet i 'Counter-Strike' for første gang godkendt af et bredt samarbejde inden for dansk eSport.

Danmarks tre største eSport-communities i www.Gaming.dk , www.Xplayn.com og www.Slap.dk er nemlig gået sammen i en ny forening kaldet Dansk Spilcommunity.

LÆS ARTIKEL Dansk bronze ved computerspillets OL

Dermed har foreningen ifølge formand og chefarrangør for Copenhagen Games Zahid Butt samlet set omrking 60.000 medlemmer i ryggen:

»Vi har lavet eSports-arrangementer i ti år, men de har været meget i vores egen verden og mest fokuseret på gaming-universet. Nu hvor computerspil og eSport er ved at blive mere mainstream og bredt accepteret, så har vi i år ændret vores koncept, så vi skal mere ud til bredere målgrupper" siger Zahid Butt, der som leder af eSports-arrangøren Slap har været en fast del af dansk eSport i over et årti.

»Konceptet bag Copenhagen Games er, at eSport-turneringerne er essensen, men omgivelserne skal matche omverdenen. Vi er blevet mere åbne og udadvendte, og vi regner med cirka 3000 gæster i weekenden« siger han.

Oplev spiludvikling live
Selvom ens reflekser og musearm ikke kandiderer til et 'Counter-Strike' tophold, så afholder Copenhagen Games også "walk-in"-turneringer for gæsterne i konsolspil som 'Battlefield: Bad Company 2', 'FIFA 10', 'Tekken' og 'Streetfighter'.

Er man ikke til konkurrencer, vil der også blive fremvist nye gadgets og spilprodukter, og man opleve, hvordan man udvikler et computerspil fra start til slut. Foreningen Ungespiludviklere.dk afholder i samarbejde med Prosa en live-spiludviklings-workshop, hvor en række amatørspiludviklere over fire dage vil udvikle et spil over Copenhagen Games.

LÆS ARTIKEL eSport er større end fodbold

Grundtanken er, at det er de besøgende, der skal diktere spillets indhold og endelige udformning:

»Vi vil vise at spiludvikling er både sjovt og rigtig spændende, og at det ikke er svært at komme i gang med. Og den bedste måde at vise det på er at kaste folk ud i det«, siger Tim Garbos, der leder spiludviklings-området under Copenhagen Games.

»Vi er overbeviste om, at det få folk til at indse, at spiludvikling både er sjovt og er fremtid i. Vi glæder os til at se, hvad de besøgende har af gode idéer og forslag til spillet«.

Slutteligt kan man opleve forskellige danske indie-spil, få en snak med spiludviklerne bag og høre om den danske spilbranche. Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med elektronik-hacking sammen med det københavnske hackerspace ”Labitat”, der tidligere har lavet spil, der skal styres med brødristere.

SE INDSLAG Guitar Hero, Wii og Sydney Lee er fremtiden

Målet for Copenhagen Games er dog, at skabe en ny nordisk turnering med international tække:

»Vores mål er, at Copenhagen Games skal være et stort kombineret event med turneringer, gadgets og elektronisk underholdning og være en af de største internationale eSport-turneringer i Norden« siger chefkoordinator Zahid Butt.

PolitikenPlus
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Tekande Tekande med tekst på siden er en del Keith Brymer Jones´ "Word" serie, som har været en bestseller i både England og NYC i flere år. Form og funktion kombineres for at skabe moderne keramik.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 450 kr. Køb