Annonce
Annonce
Test

Test Zen Bound 2: Bundet til afslapning

Træfigurer i alle afstøbninger venter på at blive sammenbundet i det afslappende Zen Bound 2.

Træfigurer i alle afstøbninger venter på at blive sammenbundet i det afslappende Zen Bound 2.

Test: Testvinder: Zen Bound 2: Bundet til afslapning

Politiken synes
Produkt: Zen Bound 2
Pris: 18 kr.
Vi tester

Fem ukendte spilperler til iPad

karakter

   fakta

   Politiken synes

   Genre Puzzle

   Aldersmærkning 9+

   Udvikler Secret Exit Ltd

   Pris 18 kr.

   Webside

   Lyden af reb, der strammer til omkring knirkende træ, vækker negative associationer. Det er lyden af fangenskab, lyden af henrettelse og død. 'Spændt hårdt for' og 'bundet på hænder og fødder' cirkulerer som floskler i det danske sprog som en ubevidst erkendelse af, hvor masochistisk ens livsform kan være.

   Symbolikken omkring reb og fangenskab er temaet i Zen Bound 2 fra finske Secret Exit. Præsenteret med tematikkens eget spejlbillede er det dog en spil om ro frem for stress og smerte. Og ikke blot er det iPads teknologisk mest begavede spil. Det er også det mest poetiske.

   Bind reb til sømmet

   Zen Bounds eneste mimik er reb, træfigurer og søm. Du vikler skarpt skårne træfigurer ind i reb, mens du enten forsøger at binde omkring søm eller farvelægge figurens flader.

   LÆS ANMELDELSEN Zen Bound 1: Afslappende dobbelttydighed

   Jo flere søm eller jo større en procentdel af figuren, du binder med en given længde reb, jo større er belønningen. Din interaktion består alene i at rotere træfiguren og lade rebet følge med.

   Med takker, flader og kanter danner figurerne i sig selv et puslespil, hvor du må vælge den mest sparsommelige rute for at fylde alle fladerne ud. Nok kan du bestå hver bane hovedkulds, men minutiøs dækning kræver snilde og tålmod.

   Fabelagtige figurer

   Æstetikken i Zen Bound er uovertruffen. Man har tydeligt skelet til Kay Bojesens design og forstået, hvordan blandingen af velpoleret detaljehåndværk, grove kanter og skæve proportioner har gjort trælegetøj som Aben og Tivoligarden tidløse.

   Med  snilde og tålmod skal du farvelægge alle fladerne på trods af tappe og kanter.

   Spillets figurer, hvad enten det er ure, atletikudøvere eller dyr, er fabelagtigt modelleret til både at fungere som spilmekanik og kunst.

   LÆS GUIDEN Spil, der giver ro og dramatik på én gang

   Et gennemgående orientalsk tema med sagte, inspireret musik og stiltiende filosofi danner den endegyldige triumf for Zen Bounds poetiske side. Hver bane og hver figur er skabt ud fra livsværdier: loyalitet i form af hunden, friheden i form af fuglen, vækkeuret til minde om den stressede dag.

   For hver bane gøres du bevidst om værdierne, som du binder sammen og mestrer. Rebet forlader sin negative betydning og er i Zen Bound en helende foranstaltning.

   Med sine spilteknologiske landvindinger og betydning er Zen Bound en spiloplevelse, der er langt foran sin tid. Et af de teknologisk mest avancerede og samtidig mest poetiske spiloplevelser til iPad.

   Del link
   Annonce
   Mest læste
   Dit politiken