Annonce
Annonce
Annonce
Test

Test Zen Bound 2: Bundet til afslapning

Gem til liste
Træfigurer i alle afstøbninger venter på at blive sammenbundet i det afslappende Zen Bound 2.

Træfigurer i alle afstøbninger venter på at blive sammenbundet i det afslappende Zen Bound 2.

Test: Testvinder: Zen Bound 2: Bundet til afslapning

Politiken synes
Produkt: Zen Bound 2
Pris: 18 kr.
Vi tester

Fem ukendte spilperler til iPad

karakter

   fakta

   Politiken synes

   Genre Puzzle

   Aldersmærkning 9+

   Udvikler Secret Exit Ltd

   Pris 18 kr.

   Webside

   Lyden af reb, der strammer til omkring knirkende træ, vækker negative associationer. Det er lyden af fangenskab, lyden af henrettelse og død. 'Spændt hårdt for' og 'bundet på hænder og fødder' cirkulerer som floskler i det danske sprog som en ubevidst erkendelse af, hvor masochistisk ens livsform kan være.

   Symbolikken omkring reb og fangenskab er temaet i Zen Bound 2 fra finske Secret Exit. Præsenteret med tematikkens eget spejlbillede er det dog en spil om ro frem for stress og smerte. Og ikke blot er det iPads teknologisk mest begavede spil. Det er også det mest poetiske.

   Bind reb til sømmet

   Zen Bounds eneste mimik er reb, træfigurer og søm. Du vikler skarpt skårne træfigurer ind i reb, mens du enten forsøger at binde omkring søm eller farvelægge figurens flader.

   LÆS ANMELDELSEN Zen Bound 1: Afslappende dobbelttydighed

   Jo flere søm eller jo større en procentdel af figuren, du binder med en given længde reb, jo større er belønningen. Din interaktion består alene i at rotere træfiguren og lade rebet følge med.

   Med takker, flader og kanter danner figurerne i sig selv et puslespil, hvor du må vælge den mest sparsommelige rute for at fylde alle fladerne ud. Nok kan du bestå hver bane hovedkulds, men minutiøs dækning kræver snilde og tålmod.

   Fabelagtige figurer

   Æstetikken i Zen Bound er uovertruffen. Man har tydeligt skelet til Kay Bojesens design og forstået, hvordan blandingen af velpoleret detaljehåndværk, grove kanter og skæve proportioner har gjort trælegetøj som Aben og Tivoligarden tidløse.

   Med  snilde og tålmod skal du farvelægge alle fladerne på trods af tappe og kanter.

   Spillets figurer, hvad enten det er ure, atletikudøvere eller dyr, er fabelagtigt modelleret til både at fungere som spilmekanik og kunst.

   LÆS GUIDEN Spil, der giver ro og dramatik på én gang

   Et gennemgående orientalsk tema med sagte, inspireret musik og stiltiende filosofi danner den endegyldige triumf for Zen Bounds poetiske side. Hver bane og hver figur er skabt ud fra livsværdier: loyalitet i form af hunden, friheden i form af fuglen, vækkeuret til minde om den stressede dag.

   For hver bane gøres du bevidst om værdierne, som du binder sammen og mestrer. Rebet forlader sin negative betydning og er i Zen Bound en helende foranstaltning.

   Med sine spilteknologiske landvindinger og betydning er Zen Bound en spiloplevelse, der er langt foran sin tid. Et af de teknologisk mest avancerede og samtidig mest poetiske spiloplevelser til iPad.

   PolitikenPlus
   • Kirsebærtræ Kan noget i naturen være så lyserødt? Kan livet? I Danmark er farven på de japanske kirsebærtræer næsten surrealistisk i april.

    Pluspris 1.650 kr. Alm. pris 1.900 kr. Køb
   • Trøje til ham Varm, klassisk og anvendelig striktrøje til ham. Trøjen er med rund hals, og er lavet i en fin garnkvalitet af marinould . Den er produceret i Italien, og bag mærket Room No. 101 står Klaus Samsø.

    Pluspris 549 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
   • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
   • Brændeholder Få styr på brændestablen med denne brændeholder med tilhørende opsamlingsbakke i stål. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 60 x 42 x 31 cm.

    Pluspris 679 kr. Alm. pris 800 kr. Køb
   • Rasmus Bjerg Solo Så er det her! Showet verden har ventet på. Nu får du endelig Rasmus Bjerg helt alene!

    Pluspris 150 kr. Alm. pris 275 kr. Køb