Annonce
Annonce
Test For abonnenter

Test Find det bedste trådløse netværk

At vælge trådløs router til familiens forskellige behov er svært. Vi har tjekket fem trådløse routere med forskelle i hastighed og rækkevidde.

De danske familier går trådløst som aldrig før, og i de ledningsfrie hjem bliver filer flyttet gennem luften fra den ene enhed til den anden.

Kernen i et trådløst netværk hedder en router. Men hvilken router skal man købe? Hvilken standard skal den have, og hvad er familiens behov egentligt?

Det har vi samlet nogle bud på i forbindelse med dette tjek af fem trådløse routere med den nye trådløse standard med det mundrette navn 802.11n - nogle steder endda benævnt IEEE 802.11n.

Dyreste router er bedst
Konklusionen på tjekket er, at firmaet D-Link tager prisen med topkarakterer næsten hele vejen igennem. Kun på brugervenligheden trækkes der et enkelt tjektegn ud af de seks mulige fra.

Ganske vist er prisen høj, men hvis du har de trådløse behov, som D-Links topmodel til forbrugermarkedet kan indfri, er den uden tvivl værd at betale.

Fra 500 til 1.500 kroner
De fem routere rangerer prismæssigt fra cirka 500 til 1.500 kroner, og tjekket viser da også, at ydeevnen afhænger af prisen, du er villig til at betale.

De fem testkandidater formår alle at levere en fin oplevelse til almindelig trådløs internet-surfing eller knap så krævende overførsler.

Men så snart du har ambitioner om for eksempel at vise videofilmene på computeren på stuens fladskærm, bliver der stillet store krav til routerens ydeevne.

Her falder de billigste modeller fra Sitecom og Linksys især igennem, mens routeren fra Trendnet formår at levere en ganske udmærket oplevelse til trods for, at teknologien ikke er den nyeste.

To frekvensbånd anbefales
Selvom Trendnet klarer sig godt med sit ene frekvensbånd, vil vi stærkt tilråde, at du investerer i en router, der klare begge frekvensbånd – hvis du altså har planer om at blande nye og gamle enheder på netværket og samtidig ikke vil se hastigheden rasle helt i bund.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce