Annonce
Annonce
Test For abonnenter

Test Træn øret med computeren

Vi tjekker EarMaster Professional 5

Pris: 595 kr. Programmet kan prøves gratis i 3 uger. Både til Windows og Mac. Findes i også i en skoleudgave, hvor flere elever kan bruge samme program via forskellige profiler.

Kommentarer: Computeren kan også bruges, hvis man vil blive bedre til grundlæggende musikalske evner såsom at mestre rytmer, genkende intervallet mellem to toner eller høre forskel på forskellige skalaer.

Disciplinen hedder hørelære og er nødvendig, hvis man f.eks. vil kunne improvisere.

Inden for hørelære har internettet også meget at byde på fuldkommen kvit og frit. Her er websiderne Musictheory.net og Teoria.com to af de bedre bud.

På førstnævnte kan man følge en række lektioner, der gennemgår al den tørre musikteori, men heldigvis også har interaktive træningsmoduler i at genkende treklange, akkorder og intervaller.

Ingen pædagogisk førstehjælp
Ulempen er, at brugerfladen er elementær, og under øvelserne får man ingen pædagogisk førstehjælp, så man er meget overladt til sig selv.

Tilsvarende er Teoria en basal lille samling af hørelære i både teori og praksis.

Lektionerne spænder fra de grundlæggende som intervaller og akkorder til at høre komplekse jazzakkorder og identificere dem alene med øret. Igen halter brugerfladen, så Teoria kræver, at man brænder for opgaven.

Derudover har ingen af de gratis sider øvelser i f.eks. akkordprogressioner – dvs. akkorder spillet efter hinanden – og er generelt skuffende skrabede i designet.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce