Ingen leger med vores Penbo (tv), Hatchimal og fuglen og sommerfuglen fra Little Live Pets. - Foto Charlotte Branner

Ingen leger med vores Penbo (tv), Hatchimal og fuglen og sommerfuglen fra Little Live Pets. - Foto Charlotte Branner

Forbrug

#Nejtilåretsjulegavehit: I år hopper vi ikke på den, legetøjsproducenter!

Hvert år samler ’årets julehit’ støv på børnereolerne. Ingen leger med den mekaniske delfin, pingviner, der klækkes, og trolden Furby, der kan kobles til en iPad.

Forbrug
FOR ABONNENTER

I min 8-årige datters reol står en hel hylde med elektroniske kæledyr urørt. Jeg ved fra besøg hos hendes veninder, at deres reoler er lige så fyldte.

Hyldemeter efter hyldemeter på privilegerede pigers værelser bugner med ’årets store julehit’, som hvert eneste år udvikles af målrettede legetøjsproducenter i håb om at blive den, der opfinder den batteridrevne bamse, dukke eller det dyr, der det år går lige i hjertekulen på målgruppen og får dem til at skrive den øverst på ønskesedlen.

Først kom pingvinen Penbo med æg og baby i maven, så var det den mekaniske delfin Blublu, som kunne sove og spise, og derefter blev de små plastikkæledyr Little Live Pets livet om at gøre. Den dyreste og mest komplicerede var den behårede trold Furby, som ingen af os magtede at koble til husets iPad, og sidste år var det dragepingvinen Hatchimal, som allerede i begyndelsen af december var så populær, at legetøjsbutikker landet over meldte om tomme hylder og panikslagne forældre på ventelister.

Hurtigt hakkede den sig ud af ægget. Og næsten lige så hurtigt lagde min datter den fra sig og glemte alt om den. Som hun havde glemt dens venner året før, forrige år og året før det. Side om side står de der på reolen som skamstøtter over kommercialismens sejr over svage forældresjæle, som velmenende mod bedre vidende år efter år lægger elektronisk plastikbras under træet i håb om at tænde julelys i vores børns øjne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce