Gennem 20 år har flyttemanden Jens Benny Sørensen været i konflikt med kunderne og har flere domme for ulovligheder i forbindelse med sine firmaer. De to flyttemænd på billedet er ikke involveret i historien.
Foto: SIF MEINCKE

Gennem 20 år har flyttemanden Jens Benny Sørensen været i konflikt med kunderne og har flere domme for ulovligheder i forbindelse med sine firmaer. De to flyttemænd på billedet er ikke involveret i historien.

Forbrugersikkerhed

Kontant: Flyttemand Benny beholder dit indbo

DR Kontant går tæt på flyttemanden, der år efter år har været på kant med kunderne.

Forbrugersikkerhed

Den hyggelige flyttemand sætter pludselig prisen for din flytning kraftigt i vejret - og når du nægter at betale, beholder han dit indbo.

Det fortæller DR Kontant, der i aften præsenterer historien om flyttemanden, der år efter år skal have malket den ene kunde efter den anden, uden at myndighederne har sat en effektiv stopper for metoderne.

Flyttemand skifter firmanavn Flyttemanden er Jens Benny Sørensen, som trods domme og påtaler fortsætter en virksomhed, der bringer ham i konflikt med stribevis af kunder.

LÆS ARTIKEL

Flyttemanden opererer i dag under firmanavne som EURO-SERVICE, Brøndby Flytteforretning, Flyttecentralen, Scandinavisk Flytteservice og DK Flytteforretning, og han har tre aktive hjemmesider. Ingen af stederne fremgår hans eget navn.

En række af hans tidligere firmaer er enten blevet tvangsopløst eller er gået konkurs.

Fælles for sagerne mod ham er, at han pludselig sætter prisen for flytningen i vejret og eventuelt tilbageholder dele af - eller hele flyttelæsset - ind til kunden betaler det, han forlanger.

Benny Sørensen afviser kritikken
Men den udlægning kan Jens Benny Sørensen ikke genkende. Hans version af et af de hændelsesforløb, som Kontant tager frem i udsendelsen, handler om en flytning fra Højbjerg ved Århus til København.

Aftalen gik på, at flyttegodset skulle til opmagasinering i København, da kunden endnu ikke havde fundet en bolig.

»Men to dage efter ringede han og sagde, at nu havde han fundet en lejlighed i Hellerup på 3. sal, hvor indboet skulle flyttes til. Den flytning var jo ikke inkluderet i den oprindelige aftale, så den blev faktureret til timebetaling«, fortæller Jens Benny Sørensens kone, som sidder med alle bilagene på kontoret i Brøndby men ikke vil have sit eget navn i avisen.

Kunden ville ikke betale for transporttid
»Der viste det sig så, at kunden ikke ville betale for den tid, selve transporten fra lageret til Hellerup tog, så vi blev enige om et afslag i prisen på 1.500 kroner og begyndte så at få en fornemmelse af, at vi havde med en kværulant at gøre«, fortæller hun.

Inden transporten til Hellerup blev det aftalt, at to borde, som var en del af flyttelæsset, ikke skulle til Hellerup men afleveres ved Bella Center, hvor kunden havde et lokale.

»Her ville han tage imod de to borde og betale regningen. Da vi kom og afleverede de to borde, ville kunden alligevel have det ene fragtet til Hellerup. Han afleverede en kuvert med penge for regningen, men der manglede 1.875 kroner«, fortæller Jens Benny Sørensens kone.

»Vi kører altså ikke gratis for kunderne, så vi tog bordet med, som han havde bedt os om men kørte det til lageret og meddelte kunden, at han kunne komme og hente det selv og samtidig betale de 1.875 kroner, som han manglede at betale«, fortæller hun.

Skriftlige tilbud

Hun forstår ikke kritikken af, at regningerne bliver forhøjet, når kunden skal have indboet udleveret, uden at der har været tale om ekstra-transport eller ydelser.

»Vi laver altid skriftlige tilbud, som vi fremsender til kunden, og hvis vi laver et tilbud på en fast pris, holder vi den«, siger Jens Benny Sørensens kone.

LÆS OGSÅ

Men i aftenens Kontant tegnes et andet billede af en tilsyneladende jovial og ligefrem flyttemand, der slår om på et øjeblik, farer op og skælder kunden ud. Kunder på stribe beskriver ham som stærkt ubehagelig.

I udsendelsen oprulles hans historik og hvad politiet, domstolene, Forbrugerstyrelsen og Trafikstyrelsen har gjort - og kan gøre fremadrettet.

Benny Sørensen har været i medierne mange gange - og han selv mener, at han er udsat for en sammensværgelse mellem myndighederne, domstolene, medierne, Forbrugerrådet og hans kunder.

Kontant sendes klokken 21.20 i aften på DR1.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Stemmestederne er lukket - nu kommer resultaterne

    Søjlerne viser det foreløbige landsresultat (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce