Annonce
Annonce
Fødevarer

Stjernekokke kroner dansk europamester

Den danske kok Rasmus Kofoed vandt Bocuse d'Or Europe-konkurrencen i Geneve.

Danske Rasmus Kofoed kan kalde sig europas dygtigste kok. Norsk helleflynder og schweizisk kalv var hoveddisciplinerne, da EM for kokke, Bocuse d'Or Europe, til aften blev afgjort i schweiziske Geneve.

Bevæbnet med køkkenredskaber overvandt den danske madekvilibrist de øvrige 23 finalister. Den forsvarende europamester, Norge, måtte bide i det sure æble og tage til takke med andenpladsen, mens Frankrig tog bronzen.

LÆ ARTIKELMinister: Kokke-VM skal til Danmark

Konkurrencen foregik på tid og under pres fra tusindvis af entusiastiske tilskuere. Derudover skulle finalisterne kunne se en dommerjury bestående af internationale stjernekokke i øjnene, mens maden blev nøje bedømt.

Rasmus Kofoed, der senere på året åbner en ny udgave af Michelinrestauranten Geranium i Parken i København, begyndte ifølge TV 2 Nyhederne sine EM-forberedelser allerede sidste forår.

LÆS ARTIKELMesterkok: Mad bliver aldrig kunst

Hvert andet år uddeles Bocuse d'Or Europes globale pendant, Bocuse d'Or, som Rasmus Kofoed endnu ikke har vundet. Som noget ganske enestående har han dog vundet både sølv og bronze, og til januar vil han jagte guldet i franske Lyon.

Bocuse d'Or er opkaldt efter den franske mesterkok, Paul Bocuse, der har grundlagt den prestigefyldte pris.

Del link