En flot og ensartet osteskive til brødet er det ikke nemt at få, hvis osteskæreren eller ostehøvlen er noget skrammel. Læs med om dommerens bud på de bedste af slagsen.
Foto: Kåre Viemose

En flot og ensartet osteskive til brødet er det ikke nemt at få, hvis osteskæreren eller ostehøvlen er noget skrammel. Læs med om dommerens bud på de bedste af slagsen.

Fødevarer

Genial ostehøvl giver bedste skiver

Mange osteskærere og høvle massakrerer din ost i stedet for at skære fine skiver. En enkelt høvl er dog genial, viser et tjek.

Fødevarer

For en ægte ostefanatiker bliver de fleste osteskærere og ostehøvle aldrig gode nok. Skiverne er ikke tykke nok, strengene knækker konstant, og osten ligner et udbombet krater efter endt arbejde.

Og det er trist, når man sætter pris på et velsmagende, godt, ordentligt og pænt stykke ost til sit brød.

Priserne svinger vildt - man kan betale fra cirka 30 kroner for en ostehøvl op til cirka 600 kroner for de mere moderigtige og avancerede af slagsen.

Stor forskel i funktionaliteten Derfor har vi bedt levnedsmiddeltekniker med mange års køkkenerfaring Lone Lysdal fra Karolines Køkken i Århus om at teste, hvad du får for pengene, når du køber osteskærere og -høvle. Og der er bestemt forskel på kvaliteten og funktionaliteten, kan hun konkludere efter at have haft fingrene i ni forskellige for Tjek.

»De svinger fra at være nærmest ubrugelige til at være geniale. Især én er helt i top«, siger Lone Lysdal.

Bedste høvl er billig og »genial«
Hun hentyder til ostehøvlen til 29,95 kroner, som hun kårer til ubetinget testvinder.

»Jeg bliver helt ked af, at jeg ikke selv har opfundet den her. Den er jo genial. Materialet slipper osten så let og laver fine skiver«, siger hun med overbevisning i stemmen.

Eneste lille ridse i lakken er, at ostehøvlen er begrænset til at skære lidt smalle skiver på grund af høvlens egen bredde.

Hun fremhæver den som en direkte modsætning til den klassiske ostehøvl til 239 kroner fra

»Det er præcis sådan én her, der kan få folk til at undgå høvlene. Osten klumper og rynker, når man bevæger høvlen hen ad osten. Det er nærmest umuligt at få en reel skive ud af den her«, siger testlederen synligt uimponeret.

Spar 340 kroner på osteskærer
Af de slanke ostehøvle klarer den billige sig lige så godt som den klassiske og langt dyrere fra

»Den billige kan alt, hvad Stelton kan. Nok er den flot designet og god, Stelton, men der er ingen grund til at betale 340 kroner mere for en osteskærer, der kan det samme«, siger Lone Lysdal.

Bundskraber er helt umulig

Helt i bunden af de ni testede osteredskaber ligger Under brug varierer tykkelsen på skiver undervejs, da strengene løsner sig hele tiden, fordi skruen, der skal holde dem på plads, ikke vil sidde ordentligt fast.

»Det kan selvfølgelig være en uheldig variant, vi har fat i her, men ellers er det noget vaskeægte skrammel og testens absolut bundskraber«, kan dommeren konkludere.

Plusord og anbefalinger kommer hele ikke strømmende, da Lone Lysdal viser frem.

»Den er mærkelig. Man skal justere virkelig meget, hvis man ikke vil have otte milimeter tykke skiver, når den hopper hen over osten. Desuden føles den som en klods i hånden og fylder godt op i køkkenskuffen«, lyder dommen.

Se alle detaljer om hver enkelt produkt ved at klikke på produktnavnene i skemaet nedenfor.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce