Foto: PEDERSEN RUNE

Den glade maves grød

Fødevarer

»Man bliver træt af at spise den, inden man bliver mæt«, siger Tom Mørck Nielsen, da han smager på Den glade maves grød.

Grødens ensartede udseende, gør ikke oplevelsen mere interessant, mener dommerne.

»Det her er en form for basisgrød, hvor man selv skal tilsætte noget«, siger Susanne Pedersen.

Snakken falder på rosiner, tørrede tranebær eller et hakket æble.

De mange korn fra spelt, byg havre og emmer giver grøden struktur og sejhed.

»Der er noget at tygge i«, siger Torkil Esbo.

Alligevel er grøden let at spise.

»Lige når man ser den, tænker man 'uh, hvor er den fast', men når man får den ind i munden, er den god«, siger Susanne Pedersen.

De mange kerner giver dog ikke grøden megen smag, og i blindsmagningen gør de hakkede dalder, snittede mandler og hybenpulveret ikke så meget væsen af sig, at dommerne bemærker det.

Den glade maves grød er økologisk.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden