Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Drop det dyre bagepapir

Der er ingen grund til at vælge dyrt og moderne bagepapir i silikone. Det almindelige og billige virker bedst, viser et tjek.

Gem til liste
Test af køkkenredskaber
 1. Her er den bedste ostehøvl, bagemaskine og 23 andre køkkenting fra 2009 og 2008

  Tjek.dk har testet 25 køkkenredskaber i 2009 og 2008. Vi har samlet dem alle sammen her. God jagt. Se flere detaljer

 2. Køkkenvægte kokser og vejer forkert
 3. Her er den bedste elpisker
 4. De billigste brødforme bager bedst
Vi tester

Drop det dyre bagepapir

   Sådan gjorde vi

   Politiken synes

   Levnedsmiddeltekniker ved Karoline's Køkken hos Arla i Århus, Lone Lysdal, har sammen med en køkkenassistent testet bagepapir.

   De har udsat de tre typer, rullepapir, papir i ark og en silikonemåtte, for en tur i ovnen som underlag for en bolledej lavet af færdigkøbt bland-selv bolledej.

   De har desuden bedømt brugervenligheden.

   Et tjek-tegn er givet ved laveste vurdering, mens seks tjek-tegn er givet ved den bedste.

   Helt almindeligt brunligt bagepapir.

   Også i den afdeling for køkkenting er der kommet nye tilbud på markedet til forbrugere, der gerne giver lidt ekstra penge for noget smart bagepapir til ovnen.

   Der er selvfølgelig stadigvæk det almindelige på hylderne, men nu kan du også vælge at købe det i ark eller som silikonemåtte.

   Klar konklusion
   Vi har derfor bedt levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken i Århus, Lone Lysdal om at teste det almindelige bagepapir, bagepapir i ark og også en silikone-bagemåtte for at undersøge, om der er forskel i anvendlighed, funtionalitet og bageevner.

   Og hendes konklusion er utvetydig.

   »Kan man leve med, at ikke alle afrivnings-modeller er lige gode, ville jeg simpelthen bare nøjes med at købe det helt almindelige og billigste, jeg kan få«, siger testleder Lone Lysdal, der i mere end 11 år har haft sin daglige arbejdsgang i storkøkkener.

   Silikonemåtte lugter fælt af kemi
   En af de nyere trends indenfor køkkenredskaber er slip-let bageforme i silikone, men der findes også bagemåtter i silikone.

   Måtten fra Cook&Baker lugter fælt af kemi, da Lone Lysdal går i gang med at undersøge dens egenskaber. Hele ovnen lugter mere af plastik end af de boller, der bliver bagt på måtten.

   »Den er da forfærdelig begrænsende, den her. Den er alt for stor til ovnen, og kanterne ligger op ad ovnens sider, så de spærrer for en jævn varmefordeling«, siger testlederen.

   Måtten virker godt som underlag
   Hun pointerer, at det virker besynderligt at skulle klippe i det, når nu den er dekoreret med en afsluttende kant.

   »Det er selvfølgelig heller ikke meningen, at man skal proppe den i en bageform, men almindeligt bagepapir kan bruges til det hele. Så hvorfor bruge så mange penge kroner på det her«, spørger hun.

   Den eneste lyspunkt, hun kan finde, er, at bagemåtten er god som underlag, når dejen skal æltes og formes.

   »Det skriver alle de andre, at de også er, men det er noget pjat. De skøjter rundt på bordpladen. Det gør silikonemåtten ikke«, siger Lone Lysdal.

   De gamle duer til det hele
   Hun kan sagtens se fidusen i at købe ark, der på forhånd er gjort klar i stykker nede i emballagen, men hun finder dem alligevel begrænsende i et køkken.

   »Størrelsen virker som en begrænsing, når jeg vil varme noget andet end fx et stykke pizza. Når jeg skal bage boller må jeg tage to, og så slutter de alligevel ikke tæt, der hvor de to ark mødes på bagepladen. Det er ikke fikst«, mener hun.

   Man kan naturligvis både have det ene og det andet liggende parat i skuffen, men de gammeldags ruller duer til det hele, så hvorfor købe arkene, spørger Lone Lysdal, mens hun demonstrerer, hvor svært eller let det er at få flået papiret i passende bagepladestørrelser.

   PolitikenPlus
   • Fingerring Fingerring i forgyldt sølv med ferskvandsperle. Ringen er enkelt i sit udtryk med perler som giver den et eksklusivt præg. Ringen er justérbar og passer derfor de fleste, på den ene eller anden finger

    Pluspris 359 kr. Alm. pris 449 kr. Køb
   • Champagnekassen 6 fl. Oplev hvor godt den ægte Champagne kan smage, og hvor mange smagsnuancer den kan byde på.

    Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.774 kr. Køb
   • Coco de mer Coco de mer er en nød. Verdens største. Op til en halv meter lang kan den blive ? og når den er tungest, vejer den 30 kg.

    Pluspris 1.300 kr. Alm. pris 1.500 kr. Køb
   • Bamser Alle Én Gry & Sif produkter er håndlavet i Nepal af meget dygtige medarbejdere som hovedsagligt er kvinder. Ulden kommer fra New Zealandske får. Alt forarbejdningen af den rå uld bliver udført i Nepal

    Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
   • Bezzerwizzer Mini - Året der gik 2014 Årets mandelgavehit med 600 spørgsmål om store og små begivenheder fra året der gik - fra kultur til politik og fra sport til sladder.

    Pluspris 99 kr. Alm. pris 130 kr. Køb