Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Drop det dyre bagepapir

Der er ingen grund til at vælge dyrt og moderne bagepapir i silikone. Det almindelige og billige virker bedst, viser et tjek.

Gem til liste
Test af køkkenredskaber
 1. Her er den bedste ostehøvl, bagemaskine og 23 andre køkkenting fra 2009 og 2008

  Tjek.dk har testet 25 køkkenredskaber i 2009 og 2008. Vi har samlet dem alle sammen her. God jagt. Se flere detaljer

 2. Køkkenvægte kokser og vejer forkert
 3. Her er den bedste elpisker
 4. De billigste brødforme bager bedst
Vi tester

Drop det dyre bagepapir

   Sådan gjorde vi

   Politiken synes

   Levnedsmiddeltekniker ved Karoline's Køkken hos Arla i Århus, Lone Lysdal, har sammen med en køkkenassistent testet bagepapir.

   De har udsat de tre typer, rullepapir, papir i ark og en silikonemåtte, for en tur i ovnen som underlag for en bolledej lavet af færdigkøbt bland-selv bolledej.

   De har desuden bedømt brugervenligheden.

   Et tjek-tegn er givet ved laveste vurdering, mens seks tjek-tegn er givet ved den bedste.

   Helt almindeligt brunligt bagepapir.

   Også i den afdeling for køkkenting er der kommet nye tilbud på markedet til forbrugere, der gerne giver lidt ekstra penge for noget smart bagepapir til ovnen.

   Der er selvfølgelig stadigvæk det almindelige på hylderne, men nu kan du også vælge at købe det i ark eller som silikonemåtte.

   Klar konklusion
   Vi har derfor bedt levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken i Århus, Lone Lysdal om at teste det almindelige bagepapir, bagepapir i ark og også en silikone-bagemåtte for at undersøge, om der er forskel i anvendlighed, funtionalitet og bageevner.

   Og hendes konklusion er utvetydig.

   »Kan man leve med, at ikke alle afrivnings-modeller er lige gode, ville jeg simpelthen bare nøjes med at købe det helt almindelige og billigste, jeg kan få«, siger testleder Lone Lysdal, der i mere end 11 år har haft sin daglige arbejdsgang i storkøkkener.

   Silikonemåtte lugter fælt af kemi
   En af de nyere trends indenfor køkkenredskaber er slip-let bageforme i silikone, men der findes også bagemåtter i silikone.

   Måtten fra Cook&Baker lugter fælt af kemi, da Lone Lysdal går i gang med at undersøge dens egenskaber. Hele ovnen lugter mere af plastik end af de boller, der bliver bagt på måtten.

   »Den er da forfærdelig begrænsende, den her. Den er alt for stor til ovnen, og kanterne ligger op ad ovnens sider, så de spærrer for en jævn varmefordeling«, siger testlederen.

   Måtten virker godt som underlag
   Hun pointerer, at det virker besynderligt at skulle klippe i det, når nu den er dekoreret med en afsluttende kant.

   »Det er selvfølgelig heller ikke meningen, at man skal proppe den i en bageform, men almindeligt bagepapir kan bruges til det hele. Så hvorfor bruge så mange penge kroner på det her«, spørger hun.

   Den eneste lyspunkt, hun kan finde, er, at bagemåtten er god som underlag, når dejen skal æltes og formes.

   »Det skriver alle de andre, at de også er, men det er noget pjat. De skøjter rundt på bordpladen. Det gør silikonemåtten ikke«, siger Lone Lysdal.

   De gamle duer til det hele
   Hun kan sagtens se fidusen i at købe ark, der på forhånd er gjort klar i stykker nede i emballagen, men hun finder dem alligevel begrænsende i et køkken.

   »Størrelsen virker som en begrænsing, når jeg vil varme noget andet end fx et stykke pizza. Når jeg skal bage boller må jeg tage to, og så slutter de alligevel ikke tæt, der hvor de to ark mødes på bagepladen. Det er ikke fikst«, mener hun.

   Man kan naturligvis både have det ene og det andet liggende parat i skuffen, men de gammeldags ruller duer til det hele, så hvorfor købe arkene, spørger Lone Lysdal, mens hun demonstrerer, hvor svært eller let det er at få flået papiret i passende bagepladestørrelser.

   PolitikenPlus
   • Franske Vindage På Franske Vindage 27. & 28. februar er du selv vineksperten, når du smager dig frem til dine egne femstjernede favoritter blandt mere end 200 franske vine.

    Pluspris fra 170 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
   • Rem til kamera Klassisk kamerarem i kraftig læder. Remmen er forstærket med et ekstra lag læder i midten der forbedrer komforten.Længden justeres nemt efter behov. Remmen er 2,8 mm. tyk, 38 mm. bred, 61 cm. lang.

    Pluspris 379 kr. Alm. pris 449 kr. Køb
   • Klovnen Dette efterår udvider Lucie Kaas Gunnar Flørnings charmerende univers af træfigurer med endnu en re-lancering af en af hans klassikere fra 1950?erne: klovnen.

    Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
   • Flickball Solidt og ekslusivt udført læringsspil til børn.

    Pluspris 599 kr. Alm. pris 1.245 kr. Køb
   • Halstørklæde Morderne og trendy tørklæde, med et smukt leopard mønster i de flotte klassiske farver, sort, mørkegrå og lysegrå. Tørklædet er stort og fyldigt, og passer perfekt til de kolde tider.

    Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb