En dåseåbner er den der uundværlige lille dims i ethvert køkken, der er essentiel for at befri blandt andet tunstykker, flåede tomater, ananas og kikærter fra livet i metaldåserne.
Foto: THOMAS BORBERG

En dåseåbner er den der uundværlige lille dims i ethvert køkken, der er essentiel for at befri blandt andet tunstykker, flåede tomater, ananas og kikærter fra livet i metaldåserne.

Livsstil

Sådan får du dåsen åbnet bedst

Slip for tun og tomatsaft, der ryger ud over bordet, med den bedste dåseåbner ved hånden. Læs testen af syv forskellige.

Livsstil

Besværlig håndtering, tomatpletter på alt i nærheden og ømme fingre.

Der er mange skavanker ved at have en dårlig dåseåbner derhjemme.

Men en dåseåbner er den der uundværlige lille dims i ethvert køkken, der er essentiel for at befri blandt andet tunstykker, flåede tomater, ananas og kikærter fra livet i metaldåserne.

Derfor har Tjek bedt køkkeneksperterne ved Karolines Køkken i Århus med testansvarlig levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal ved roret om at gennemprøve et tilfældigt udvalg af syv dåseåbnere.

Billig model skærer i håndfladen Og der er ganske stor forskel på dem, konkluderer Lone Lysdal, efter at have prøvekørt hver enkelt på en stor dåse med pærer, en lille med tomatpuré samt på de firkantede med torskerogn.

»Sådan én skal jo bare fungere. Det er så irriterende med en dåseåbner, der er besværlig«, mener hun.

Og besværlig, det er det helt rigtige ord for produktet fra Den får dumpekarakter, fordi den er vanskelig at bruge og ikke går an til de mindre dåser.

Hun er heller ikke specielt begejstret for modellen , der er ubehagelig at have i hånden, mens man bruger den. De skarpe metalkanter skærer i håndfladerne.

»Men den er faktisk effektiv og skærer dåserne op helt ude ved kanten«, siger Lone Lysdal om Classic-modellen.

Vinder har en god pris
De positive gloser tager hun først i brug efter at have prøvet dåseåbnerne fra og .

»De fungerer begge upåklageligt, men grunden til at jeg vurderer OXO's model en anelse højere er, at den er mere behagelig at have i hånden. Og så er Rösle med en pris på 249,75 kroner lige lovlig dyr. Der er prisen på OXO med 139,75 kroner lidt mere overkommelig for en dåseåbner«, siger Lone Lysdal om baggrunden for sine bedømmelser.

Ergonomisk hjælp er ikke god hjælp

Den store model forestiller hun sig som et godt tilbud til ældre eller mennesker med motoriske problemer.

»Problemet med den er blot, at den er meget svær at få til at fungere korrekt. Vi blev simpelthen nød til at være flere om at montere den korrekt på en dåse. Det er ikke drønsmart, hvis man i forvejen har svært ved at bruge sine hænder«, siger Lone Lysdal.

Til gengæld fungerer den rigtig godt, når først den altså er kommet i gang.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce