De traditionelle ruller med bagepapir er de mest anvendelige, viser vores tjek.
Foto: RUNE PEDERSEN

De traditionelle ruller med bagepapir er de mest anvendelige, viser vores tjek.

Drop det dyre bagepapir

Der er ingen grund til at vælge dyrt og moderne bagepapir i silikone. Det almindelige og billige virker bedst, viser et tjek.

Livsstil

Helt almindeligt brunligt bagepapir.

Også i den afdeling for køkkenting er der kommet nye tilbud på markedet til forbrugere, der gerne giver lidt ekstra penge for noget smart bagepapir til ovnen.

Der er selvfølgelig stadigvæk det almindelige på hylderne, men nu kan du også vælge at købe det i ark eller som silikonemåtte.

Klar konklusion Vi har derfor bedt levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken i Århus, Lone Lysdal om at teste det almindelige bagepapir, bagepapir i ark og også en silikone-bagemåtte for at undersøge, om der er forskel i anvendlighed, funtionalitet og bageevner.

Og hendes konklusion er utvetydig.

»Kan man leve med, at ikke alle afrivnings-modeller er lige gode, ville jeg simpelthen bare nøjes med at købe det helt almindelige og billigste, jeg kan få«, siger testleder Lone Lysdal, der i mere end 11 år har haft sin daglige arbejdsgang i storkøkkener.

Silikonemåtte lugter fælt af kemi
En af de nyere trends indenfor køkkenredskaber er slip-let bageforme i silikone, men der findes også

Måtten fra Cook&Baker lugter fælt af kemi, da Lone Lysdal går i gang med at undersøge dens egenskaber. Hele ovnen lugter mere af plastik end af de boller, der bliver bagt på måtten.

»Den er da forfærdelig begrænsende, den her. Den er alt for stor til ovnen, og kanterne ligger op ad ovnens sider, så de spærrer for en jævn varmefordeling«, siger testlederen.

Måtten virker godt som underlag
Hun pointerer, at det virker besynderligt at skulle klippe i det, når nu den er dekoreret med en afsluttende kant.

»Det er selvfølgelig heller ikke meningen, at man skal proppe den i en bageform, men almindeligt bagepapir kan bruges til det hele. Så hvorfor bruge så mange penge kroner på det her«, spørger hun.

Den eneste lyspunkt, hun kan finde, er, at bagemåtten er god som underlag, når dejen skal æltes og formes.

»Det skriver alle de andre, at de også er, men det er noget pjat. De skøjter rundt på bordpladen. Det gør silikonemåtten ikke«, siger Lone Lysdal.

De gamle duer til det hele

Hun kan sagtens se fidusen i at købe ark, der på forhånd er gjort klar i stykker nede i emballagen, men hun finder dem alligevel begrænsende i et køkken.

»Størrelsen virker som en begrænsing, når jeg vil varme noget andet end fx et stykke pizza. Når jeg skal bage boller må jeg tage to, og så slutter de alligevel ikke tæt, der hvor de to ark mødes på bagepladen. Det er ikke fikst«, mener hun.

Man kan naturligvis både have det ene og det andet liggende parat i skuffen, men de gammeldags ruller duer til det hele, så hvorfor købe arkene, spørger Lone Lysdal, mens hun demonstrerer, hvor svært eller let det er at få flået papiret i passende bagepladestørrelser.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce