glat. Reglerne er meget klare. Fortovet og indkørslen skal være sikre at færdes på mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen på hverdage.
Foto: ANITA GRAVERSEN

glat. Reglerne er meget klare. Fortovet og indkørslen skal være sikre at færdes på mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen på hverdage.

Udeliv

Morgenglat? Du skulle have saltet inden klokken 7

Er dit fortov spejlglat risikerer du erstatningskrav på 100.000 kroner. Her er lidt hjælp til en kold morgen.

Udeliv

Vejrudsigten for de kommende nætter melder om mere frost i store dele af landet, og det betyder i mange tilfælde, at du skal stå lidt tiligere op end normalt.

Det er nemlig dit ansvar for eksempel som boligejer at sørge for, at avisbuddet eller en tilfældig forbipasserende ikke falder, fordi der er glat på dit fortov.

Glemmer du det, og kommer personen alvorligt til skade, risikerer du, at han søger erstatning, og det kan blive dyrt.

LÆS ARTIKEL

Ligger din bolig ud til en offentlig vej eller sti, har du nemlig pligt til at rydde for sne og gruse der, hvor folk går. Det er normalt fortove eller stier, men kan også være adgangen til udvendige trapper.

Og reglerne er sådan set meget klare. Fortovet og indkørslen skal være sikre at færdes på mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen på hverdage. I weekenden kan du sove lidt længere. Her skal arbejdet gøres inden klokken otte.

Og det er ikke nogen god undskyldning, at der ikke er faldet sne. Hvis fortovet er glat på grund af frost, er det husejerens ansvar, at der bliver gruset eller saltet.

Når temperaturen falder under frysepunktet, kan det også være svært at få gang i bilen om morgenen.

Vi har samlet et par gode råd, der kan sørge for, at det ikke er batteriets skyld, at du ikke kommer på arbejde i morgen tidligt.

Og når du har fået bilen i gang, er det vigtigt, at du tjekker, om alle lygter lyser, og at du kan se ud af alle ruder. Det er for eksempel ikke nok at skrabe is og sne af forruden. Du skal hele vejen rundt.

Du kan se mere om, hvordan du klarer dig helskindet igennem i glat føre.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Søren Dilling eller Forbrug&Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce