VINTERSJOV. Udnyt kulden til egen fordel. Kom ud i den hvide verden.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

VINTERSJOV. Udnyt kulden til egen fordel. Kom ud i den hvide verden.

Motion

Frisk start 2016: Kom på glatis for sjov

Vend årstidens kulde om til sjovt samvær på skøjter eller ski.

Motion

Man kan ærgre sig over kulden, eller man kan omfavne den. Sidstnævnte strategi kræver dog masser af varmt tøj. Eller at man tager imod dagens udfordring og finder et sted at komme ud på skøjter, så pulsen kan komme op.

Vi lavede i december måned en guide til voksne om, hvordan man kan få mere glæde ved at stå på skøjter, hvis man har den rigtige beskyttelse på og lærer nogle få grundlæggende øvelser. Se videoen her:

Lær de første moves. Find trygheden på isen, og få styr på skøjterne. Kilde: Politiken.tv / klip og foto: Jakob Kyed Jakobsen

Og bliver du rigtig cool på isen, så er her endnu et par finter, hvor du kommer helt op i gear og 'godt kan være bekendt at invitere en pige på skøjtebanen', som en af vores testpiloter udtrykte det.

Lær at køre baglæns, bremse med hockeystop og svinge med hofteåbning. Kilde: Politiken.tv / Klip og foto: Jakob Kyed Jakobsen

Bor du i København, har Ibyen lavet en oversigt over steder, man kan skøjte:

SE

Og så kan jeg lige tilføje, at Folkets Park i Malmø har en skøn udendørs skøjtebane med gratis udlån af skøjter. Bare husk passet.

Hvis ikke du er til skøjter, så er det måske værd at overveje, om det var tid til en tur på ski. I weekenden åbner både Vallåsen (fredag) og Isaberg (lørdag) for sæsonen.

LÆS

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Per Munch eller Motion, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Smil for helvede ...

  Engang grinede man af aarhushistorier - som den om, at der ligger p-piller i gaderne, fordi aarhusianerne ikke vil have børn i trafikken.

  Men i dag er det Smilets By, der har grund til at grine. Aarhus har byggeri på vej for 50 milliarder kroner, i international presse fremstår byen som mere trendy end København, og lørdag åbner Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

  Verdens mindste storby er blevet en vinder. Derfor sætter vi i de kommende dage maksimal fokus på Aarhus.

  'Årgang 0' er uhyggeligt godt castet

  Politikens Poptillæg:

  Ugens panel elsker tv-eksperimentet 'Årgang 0'.Serien er et portræt af nogle vidt forskellige familier, men også et portræt af Danmark, og et spejl, de fleste kan se dele af sig selv i. Politikens Poptillæg kaster et begejstret blik på tv-føljetonen om de snart 17-årige millenials.

  Vil du ha' mere Politikens Poptillæg? Find det her.

Annonce