Du bestemmer selv, hvor meget hjælp  du vil have til at drive cyklen frem. Det gør det muligt både at få motion og at cykle de fx 20 kilometer på arbejde uden overanstrengelse.
Foto: THOMAS BORBERG

Du bestemmer selv, hvor meget hjælp du vil have til at drive cyklen frem. Det gør det muligt både at få motion og at cykle de fx 20 kilometer på arbejde uden overanstrengelse.

Test

Elcykler giver evig medvind

Bedre og billigere elcykler giver motion og billig transport til pendlere. Vi har testet fire modeller.

Test
FOR ABONNENTER

En moderne elcykel er vitterlig en smart opfindelse, der – selv for utrænede sofakartofler – kan erstatte offentlig transport eller familiebil nummer to.

Endda på distancer op til hele 20-25 kilometer og uden sved på overlæben eller syre i benene. Det viser vores tjek af fire modeller.

Ulempen er dog, at cyklerne er temmelig kostbare, og priser fra 12.000 kroner er mere regelen end undtagelsen. Men selv om man får både mere komfort og flere funktioner ved at vælge de dyreste modeller, så kan de billige også være med.

Således viser vores tjek, at det ikke behøver at koste mere end 8.000 kroner at få godt rygstød op ad den berygtede stigning Munkebjerg ved Vejle eller Valby Bakke.

Få de gode køberåd i

Regner vi med batteriskift hvert tredje år, er den samlede årlige driftsomkostning for eldriften højst 1.500 kroner. Hertil kommer vedligehold som på en almindelig cykel.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce