KALENDERSEX. Villa, volvo og en stram kalender er tilsyneladende fremtiden for moderne pars sexliv.
Foto: MADS NISSEN (arkiv)

KALENDERSEX. Villa, volvo og en stram kalender er tilsyneladende fremtiden for moderne pars sexliv.

Velvære

Ligestilling sender sex til tælling

Skemalagt sex er en trend blandt karriereforældre ifølge engelsk undersøgelse.

Velvære

Fortravlede forældre opgiver i stigende grad forførelsens ædle kunst til fordel for en synkroniseret kalender.

Det kan man læse på den engelske forældrehjemmeside 'Netmums', der har lavet en undersøgelse blandt deres 4 mio brugere. Ud fra svarene spår hjemmesiden, at et gammeldags kryds i kalenderen bliver den helt store trend i hos forældrepar i 2014.

Hjemmesiden beretter at »tre ud af fire af de adspurgte indrømmer, at de planlægger sex forud, og mange af dem skriver det ind i deres kalender«.

LÆS OGSÅ

Forudsigelsen falder sammen med et blogindlæg i New York Times, hvor den amerikanske forfatter Lori Gottlieb hævder, at ligestillingen af hjemmets huslige pligter nedsætter sexfrekvensen mellem par.

Hendes udsagn bygger blandt andet på en undersøgelse fra ’The American Sociological Review’ om ligestilling mellem kønnene i hjemmet.

Mænd der stryger, får mindre sex
Strygning, vask og støvsugning er ifølge undersøgelsen nogle af de pligter, der sender sexfrekvensen ned hos par, hvis gøremålene vel og mærke klares af manden i hjemmet.

Par har 1,5 gang mindre sex pr. måned, når manden tager sig af de såkaldte 'feminine gøremål', end hvis han holder sig til at ordne bilen, lappe cyklen eller hive hammeren frem.

LÆS OGSÅ

Det tegner altså dårligt for sexlivet i de moderne familier, hvor begge køn arbejder både i og uden for hjemmet.

Og skæver man til tal i Danmark, så tyder det ifølge Danmarks Statistik ikke på, at der er mindre travlt hos de danske familier, hvor erhvervsfrekvensen for kvinder med børn i 2012 faktisk var højere end kvinder uden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce