spild. Testens dårligste resultat indehaves af en løsning til 499 kroner, PANDA Internet Security 2012.
Foto: PR

spild. Testens dårligste resultat indehaves af en løsning til 499 kroner, PANDA Internet Security 2012.

taenk testskema

Test: Dyreste antivirus sætter bundrekord

Gratis antivirus beskytter (næsten) bedst ud af 18 testede antivirusløsninger.

taenk testskema

Pris og kvalitet hænger på ingen måde sammen, når det handler om antivirusprogrammer til Windows pc'er.

Det konkluderer en test af 18 antivirusprogrammer til priser fra gratis til 499 kroner. Testen er offentliggjort på forbrugerbladet Tænks hjemmeside taenk.dk

SE HELE TESTEN PÅ TÆNKS HJEMMESIDE

De bedste programmer er generelt de billigste - også ud over gratisløsningerne - og testens dårligste resultat indehaves af en løsning til 499 kroner, PANDA Internet Security 2012.

Spild af penge

For de penge får man både antivirus- og firewall-funktioner under middel, en løsning som desuden trækker rigeligt på computerens kræfter, når den kører.

Så har du købt denne eller en af de øvrige ni betalingsprodukter, som kommer dårligere ud i Tænks test af antivusprogrammer end det gratis AVIRA Free Antivirus, har du spildt dine penge.

AVIRA Free Antivirus formår nemlig, når det slår pjalterne sammen med firewall-funktionerne i Windows 7 at slå de ni betalingsprodukter af banen på funktioner, der er afgørende for et beskyttelsesprogram til computeren.

»Hvis du har en ældre version af Windows som Vista eller XP, anbefaler vi til gengæld, at du investerer i en sikkerhedspakke«, lyder konklusionen.

Ud af de 18 testede løsninger lander Avira i gratisversionen på en 5. plads i testen, men succesen for firmaet bag Avira slutter ikke her.

Firmaets betalingsløsning, AVIRA Internet Security 2012 til 300 kroner er nemlig overordnet set testens bedste løsning.

Den forsyner dog ikke pc-brugeren med den allerbedste forsikring mod ondsindede angreb. Men den er bedst i test, fordi den ikke kræver de store ressourcer af computeren.

Den teknisk set bedste antivisløsning hedder G-DATA InternetSecurity 2012 og er testens næstbedste. Den koster 295 kroner.

2. pladsen skyldes, at den tager en stor del af computerens kræfter og gør computerstarten noget langsommere.

Til gengæld: Er man i besidelse af en kraftig nyere computer, lyder anbefalingen at vælge G-DATA InternetSecurity 2012.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  #FootballLeaks

  Jakob Sorgenfri Kjær

  Journalist

  Jeg havde måske en ide om det. Men efter måneders arbejde med materialet i #FootballLeaks har det alligevel overrasket mig, hvor meget pengene styrer fodbolden. I mange ligaer er spillere reduceret til spekulationsobjekter, klubber ser stort på regler for at fremme kortsigtede kapitalinteresser, mens agenter får dukkerne til at danse i jagten på at maksimere deres profit.

  Det er på høje tid, at fodboldindustriens dybe hemmeligheder kommer frem i lyset blandt dem, der betaler for det hele.

  Læs alle artikler om #FootballLeaks her, eller se denne video for at forstå, hvordan mere end 18 mio. hemmelige dokumenter fra fodboldens verden er havnet hos os.

Annonce