Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug og liv

Billige steakknive ødelægger bøffen

Det kan godt betale sig at slippe lidt ekstra, hvis man vil have en ordentlig steakkniv.

Gem til liste
Vi tester

Steakknive

   »Den her kniv kan ikke bruges til noget som helst for at sige det, som det er. Den er fuldstændig uduelig«.

   Sådan lyder den kontante dom over IKEA’s steakkniv til en stykpris på 13 kroner fra levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal, Arla Karolines Køkken, som i alt har testet 10 steakknive for Lørdagsliv. Knivene er blevet testet på deres evne til at lave et lige og fint snit i en oksebøf. En opgave, som dumpede IKEA-kniven med et brag.

   »Man kan ikke lave et lodret snit i kødet. Den flænser kødet fuldstændig og skrider ud til siden, så man får nogle grimme stykker kød«, siger Lone Lysdal, der giver kniven bundkarakteren 1 tjektegn.

   Samme ringe bedømmelse får den endnu billigere steakkniv af mærket Stelo, som kan købes i Føtex til en stykpris på omkring fem kroner.

   »Den er lige så dårlig som IKEAs. Den skrider og flænser kødet«, siger hun.

   Kvaliteten følger prisen
   Alt i alt viser testen af steakknive, at det godt kan betale sig at give lidt ekstra for at få en rigtig god kniv.

   Blandt testvinderne er blandt andet knive fra kendte og dyre mærker som Zwilling, Global og Raadvad, som koster mellem 75 og 369,75 kroner stykket.

   »Når man skærer i en bøf med de knive, føles det som at skære i smør«, siger Lone Lysdal om de tre knive, som alle har fået højeste karakter.

   Dog fremhæver hun, at knivene fra Zwilling og Raadvad er så spinkle i skaftet, at de måske vil føles ubehagelige i en stor mandehånd.

   Regnbuekniv tager førstepladsen
   Den allerbedste kniv er ifølge Lone Lysdal steakknivene fra Scanpan til omkring 58 kroner stykket, men de kulørte knive kræver, at man er vild med farver.

   »Jeg tænker umiddelbart, at de virker lidt for farveladeagtige til at sætte på et bord med rødvin, stearinlys og en lækker bøf. Når det er sagt, så skærer de helt vildt godt. Fantastisk godt. Man får et helt lige snit i kødet. Og de er rare at holde ved«, siger hun.

   Selv om testen har vist, at dyrere steakknive også er de bedste, betyder det ikke, at dyrt nødvendigvis altid er bedst. Testens allerdyreste kniv fra mærket Nogent koster hele 399 kroner for en enkelt kniv, men alligevel skærer den dårligt.

   »Den virker meget ru i skæret, og kødet bliver også flænset, når man skærer«, siger Lone Lysdal.

   Research: Rasmus Hørmand-Pallesen

   Sådan gjorde vi

   Levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal, Arla Karolines Køkken, har testet ti forskellige steakknive for Lørdagsliv.

   Knivene er blevet testet på en stegt oksebøf. Der er blevet lagt vægt på, om knivene glider let gennem kødet, og om de laver et fint lige snit uden at flænse kødet. Det indgår også i vurderingen, om kniven ligger godt i hånden, og om den kan komme i opvaskemaskinen. Prisen er ikke en del af vurderingen.

   Helhedsindtrykket danner grundlag for vurderingen, hvor 6 tjektegn er det højeste og 1 det laveste. Har flere steakknive fået samme karakter, er de rangeret efter pris med den billigste først.

   PolitikenPlus
   • Postkasse Ny model postkasse, som er fremstillet i galvaniseret lakeret stål, og som kommer i et væld af smukke farver. Postkassen er monteret med 6 skift Rukolås.

    Pluspris 1.231 kr. Alm. pris 1.449 kr. Køb
   • Havebog Foråret 2014 udkommer ?Design din have med højbede?, af Nina Ewald. Det er den første bog på det danske marked om dette emne. ?Jeg er vild med højbede, og min egen have rummer adskillige af slagsen?.

    Pluspris 245 kr. Alm. pris 289 kr. Køb
   • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

    Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
   • Forårsjakke til ham Halifax er en jakke med karakter, tydeligt inspireret af moden i de Skandinaviske hovedstæder med de populære lodrette kviltede syninger,

    Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
   • Tørklæde Romantisk og eventyrligt tørklæde med forårets smukke lyse og sarte farver.

    Pluspris 369 kr. Alm. pris 449 kr. Køb