Gartner og planteskoleindehaver Poul Petersen tester klipper.
Foto: DITTE VALENTE

Gartner og planteskoleindehaver Poul Petersen tester klipper.

Test

Test: Her er hækkeklipperne, der kan klare en udfordring

Stærke, solide maskiner og elendige klippere, der flosser hækken. Der er stor forskel på redskabernes formåen i tjek.dks test af fire batteridrevne og fire elektriske hækklippere.

Test
FOR ABONNENTER

Sankthans nærmer sig, og mange haveejere går i krig med en af årets store udendørs udfordringer: klipning af hækken.

Den slags skal ordnes før midsommer, hedder det.

Men der er nu ingen grund til at have dårlig samvittighed over for hækken, hvis man ikke lige når det:

»Planten er ligeglad«, siger gartner og planteskoleindehaver Poul Petersen, som selv lader hækklipperen hvile nu, hvor der er travlt i planteskolen.

»Jeg klipper løvfældende hække i september og hen på efteråret. De stedsegrønne klipper jeg midt på foråret eller i august, når jeg har tid til det. Men det ser da rigtig flot ud med nyklippede hække omkring midsommer, hvis man kan nå det«, siger han.

AnneMarie Sørensen deler batteribegejstringen et pænt stykke hen ad ligusterhækken omkring sin kolonihave. Hun synes dog, at flere af klipperne er tunge at håndtere:

»Der vil nok være stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever maskinerne. Det er er svært i længere tid at løfte og arbejde med en hækklipper, som føles tung«, siger hun.

Hun er derfor også noget mere positivt stemt over for testens letteste redskab, batteriklipperen fra Park, end Poul Petersen er. Begge dommere konstaterer dog, at maskinen har problemer med at klare kraftige grene.De to dommere er enige om, at Black & Decker er testens bedste bud på en batteriklipper – ikke mindst fordi den som den eneste af de fire maskiner klarer kraftige grene uden problemer. Poul Petersen er også godt tilfreds med batteriklipperen fra Bosch, mens AnneMarie Sørensen uheldigvis tester et eksemplar med et svagt og tydeligvis fejlbehæftet batteri.

»Det ville jeg straks have byttet, hvis jeg selv havde købt maskinen«, fastslår hun.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce