Blindtest. Politiken har prøvesmagt seks populære olivenolier.

Blindtest. Politiken har prøvesmagt seks populære olivenolier.

Test

Smagstest: Den bedste olivenolie mangler kun sol og modne tomater

De dyreste ekstra jomfruolivenolie er ikke nødvendigvis de bedste, mener Politikens dommere.

Test
FOR ABONNENTER

Danskerne har fået øjnene op for ekstra jomfruolivenolie i dressinger, marinader og bagværk.

Den koldpressede olie er især populær i hovedstaden og Nordsjælland, hvor forbruget ifølge Coop Analyse er op mod dobbelt så stort som i resten af landet. Når olivenolie er ’ekstra jomfru-’, betyder det, at den er af den bedste kvalitet og koldpresset af oliven udelukkende ved mekaniske processer uden nogen form for opvarmning. Derfor er ekstra jomfruolivenolie dyrere end almindelig olivenolie og sælges til priser fra cirka 40 kroner og op til hundredvis af kroner flasken.

LÆS ARTIKEL

»Jo bedre olien er, jo mere markant er smagen. Derfor egner en ekstra jomfru- olivenolie sig bedst til mad i dressinger eller til brød. Den er for bitter til at stege i og ødelægges faktisk, hvis den varmes op«, siger Thomas Stig Jørgensen, der er tjener og kok på Hotel- og Restaurantskolen. Sammen med sin kollega Ann Krohn Jensen har han indvilliget i at være smagsdommer i Politikens test af seks forskellige mærker af ekstra jomfruolivenolie.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce