Foto: PR-foto
Test

Det Dårlige Selskab

Test
FOR ABONNENTER

Thomas Vigild: Med mottoet ’Spillet, der gør dine kedelige venner sjove’ melder det danske brætspil Det Dårlige Selskab klart ud: Det handler om sort humor, om selvironi og om at danse rundt på stregen og tit også spurte hen over den. For basalt set er hele spillet en slags stor fælles vittighedsgenerator, som alle spillerne prøver at gøre så sjov, plat eller grænseoverskridende som muligt.

I spillet skiftes spillerne til at være rundens dommer, der trækker og læser et pointkort højt med sætninger med ’huller’ som f.eks.: ’Jeg mistede min mødom til ___’. Eller: ’Børnefødselsdagen var stærkt præget af ___’. I forhold til denne sætning skal alle spillere undtagen dommeren nu spille ordkort ned, der ikke alene færdiggør sætningen, men også får rundens dommer til at grine. Det kan være ordkort som ’Et barn med briller’ eller ’Råddent tandkød’, og dommeren vælger nu det ordkort, der gjorde sætningen sjovest.

De færdige sætninger kan dermed blive alt fra lårklaskende morsomme til dybt stødende eller bare intetsigende og kedsommelige – det afhænger fuldkommen af, hvem man spiller med, men også hvor. Det er utvivlsomt et festspil, der virker bedst i lystige lag, der svælger i tilfældighedernes ironi, politisk ukorrekthed og kulsort humor.

I det rigtige og tilpas ’dårlige’ selskab er det et uhøjtideligt og socialt sigende quizspil, hvor spillerne er nødt til at kende hinandens humor for at vinde spillet. I andre sammenhænge vil spillet være idiotisk og plat tidsspilde, men netop det spænd viser et både fascinerende og provokerende spildesign, der tør appellere til de laveste og dermed tit sjoveste fællesnævnere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce