De færdige retter af boller i karry er en favorit i mange børnefamilier.
Foto: Miriam Dalsgaard

De færdige retter af boller i karry er en favorit i mange børnefamilier.

Test

Test: Færdiglavede boller i karry imponerer dommere

Du kan trygt sætte tænderne i testvinderen, der er frisk og har et lavt saltindhold. Ernærings-eksperten er positivt overrasket, da han skal vurdere sundhedsværdien af seks forskellige færdig-lavede boller i karry.

Test
FOR ABONNENTER

Når ulvetimen står for døren, vælger stadig flere af os at putte en færdigret i ovnen. Boller i karry er en af børnefamiliernes favoritter, og på blot fem år er salget af den færdiglavede slags fordoblet, viser tal fra Coop Analyse.

»Det er de ferske færdigretter, der får salget til at eksplodere. For få år siden var en færdigret sådan en rulle med for eksempel forloren hare. Rullen kunne holde i en måned i modsætning til de friske retter, der holder sig i højst en uge«, siger Lars Aarup, analysechef hos Coop.

Og de ferske færdigretter er oven i købet også sunde. Sådan lyder konklusionen fra Preben Vestergaard Hansen, der underviser i sundhed og ernæring på Professionshøjskolen Metropol, da han kigger på de syv forskellige varianter boller i karry, som Lørdagsliv har testet.

»Du kan roligt spise alle syv færdigretter med god samvittighed. Mange af os har en travl hverdag, og der kan vi have tendens til at kaste os over det usunde og nemme. Derfor er det godt, at der kommer den her slags færdigretter«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce