1 af 7. Foto: idalia candelas

2 af 7. Foto: idalia candelas

3 af 7. Foto: idalia candelas

4 af 7. Foto: idalia candelas

5 af 7. Foto: idalia candelas

6 af 7. Foto: idalia candelas

7 af 7. Foto: idalia candelas

Det kan også være rart at være single

»Jeg kan godt lide at vise kvinder, der lever i ensomhed, men som ikke lider«

Tilværelsen som single kan sagtens nydes. Kunstneren Idalia Candelas har i en serie af sort-hvide illustrationer foreviget øjeblikke, som hun mener viser de gode sider af singlelivet og også den ensomhed, som følger med.

»Ensomhed har været et tilbagevendende tema i mine tegninger«, kommenterer kunstneren sine billeder i en mail til Politiken.

Og ifølge kunstneren er det et nødvendigt budskab, at ensomhed er andet end depression og nedtrykthed. Flere og flere frygter ensomheden, og det er postmodernismens skyld.

Ensomhed har været et tilbagevendende tema i mine tegninger

Idalia Candelas, kunstner

Tegningerne skal vise, at der også findes glæder ved at være alene: »Jeg kan godt lide at vise kvinder, der lever i ensomhed, men som ikke lider«.

Enlige kvinder er selvsikre og i stand til at nyde deres eget selskab. Derfor viser tegningerne kvinder i selskab med sig selv, mens de enten ryger eller nyder en kop kaffe.

Inspirationen til tegningerne har Candelas fra en periode i sit liv, hvor hun boede alene i Mexico City. Tegningerne udgives i en bog med titlen ’Alene’, som bliver den første i en trilogi.

Del link
Foto
Foto

World Press Photo og FOTO-sektionen: Se alle serierne fra dette års fototillæg

Heriblandt den amerikanske fotograf Nancy Borowicks fantastiske billedserie om sine forældre, Howard og Laurel, der fik kræft - samtidig.

Roskilde-savannen - hvor de smukkeste, mærkeligste dyr går rundt

Festivalen er fuld af sære skabninger, som kun sjældent kommer frem ...

Seneste fotoserier
Mest sete fotoserier