Foto: East Liverpool Police Department

Pludselig så han barnet på bagsædet. En lille dreng. På fire år. Som sad helt stille

FOR ABONNENTER

Den mørke Ford Explorer slingrede mærkeligt op ad St. Clair Avenue, og selv om politibetjent Kevin Thompson egentlig ikke var på arbejde, besluttede han sig alligevel for at følge efter den mellemstore personbil. Det var en onsdag eftermiddag i byen, East Liverpool i Ohio, USA.

Pludselig bremsede bilen hårdt op og begyndte derefter at rulle langsomt ind mod kantstenen - for til sidst at standse helt. Betjenten løb op på siden af bilen, og det første, han så, var føreren – en midaldrende mand, der forgæves prøvede at holde sit hoved oppe samtidig med, at han forsøgte at sige noget. Efter et par voldsomme nik forover og bagover, mistede manden bevidstheden.

Ved siden af på passagersædet lå endnu en bevidstløs person. En kvinde så livløs, at betjenten ved første øjekast faktisk troede, at hun var død. »Som politibetjent bliver man trænet i at forvente det uventede. Men selv efter mange år i tjenesten, var det her ikke noget, jeg forventede at se klokken tre om eftermiddagen«, har betjent Thompson senere fortalt om episoden.

Og da havde han endnu ikke fået øje på barnet. På bagsædet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce