1 af 7. Foto: idalia candelas

2 af 7. Foto: idalia candelas

3 af 7. Foto: idalia candelas

4 af 7. Foto: idalia candelas

5 af 7. Foto: idalia candelas

6 af 7. Foto: idalia candelas

7 af 7. Foto: idalia candelas

Det kan også være rart at være single

»Jeg kan godt lide at vise kvinder, der lever i ensomhed, men som ikke lider«

Tilværelsen som single kan sagtens nydes. Kunstneren Idalia Candelas har i en serie af sort-hvide illustrationer foreviget øjeblikke, som hun mener viser de gode sider af singlelivet og også den ensomhed, som følger med.

»Ensomhed har været et tilbagevendende tema i mine tegninger«, kommenterer kunstneren sine billeder i en mail til Politiken.

Og ifølge kunstneren er det et nødvendigt budskab, at ensomhed er andet end depression og nedtrykthed. Flere og flere frygter ensomheden, og det er postmodernismens skyld.

Ensomhed har været et tilbagevendende tema i mine tegninger

Idalia Candelas, kunstner

Tegningerne skal vise, at der også findes glæder ved at være alene: »Jeg kan godt lide at vise kvinder, der lever i ensomhed, men som ikke lider«.

Enlige kvinder er selvsikre og i stand til at nyde deres eget selskab. Derfor viser tegningerne kvinder i selskab med sig selv, mens de enten ryger eller nyder en kop kaffe.

Inspirationen til tegningerne har Candelas fra en periode i sit liv, hvor hun boede alene i Mexico City. Tegningerne udgives i en bog med titlen ’Alene’, som bliver den første i en trilogi.

Del link
FOR ABONNENTER

En af vores 189 skarpe journalister har skrevet denne artikel til dig. Læs alt på politiken.dk med et abonnement. Det tager kun et øjeblik.

Allerede abonnent? Log ind

Få fuld adgang til politiken.dk, med inspirerende artikler, opdateret nyhedsoverblik og begavet underholdning. Det tager kun et øjeblik – så er du i gang.

Allerede abonnent? Log ind

Foto

Roskilde-savannen - hvor de smukkeste, mærkeligste dyr går rundt

Festivalen er fuld af sære skabninger, som kun sjældent kommer frem ...

Roskilde-slooooow: Festivalen set på den helt, helt langsomme måde

Gik det hele lidt for hurtigt? Politikens fotografer har filmet kys, vild dans, nøgenløb og andre vigtige øjeblikke i slowmotion, så de kan vare liiidt længere.

Vrede, smukke, høflige, motherfuckfinger-provokerende, stærke, udmattede, splittede land

Her er 30 billeder fra landet, der torsdag afgør, om de vil være med i EU.

»... men det bedste billede tog Phillipo på 12 år«

Nogle gange må man bare erkende, at andre er bedre end én selv. Okay, det ER selvfølgelig en anelse surt, når man er fotograf og får baghjul af en 12-årig dreng, der aldrig har haft et kamera i hænderne før.

Seneste fotoserier
Mest sete fotoserier