Kuma er et lille nuttet sted, hvor gæsterne flokkes for at bestille de billige retter. Desværre lader både tilberedningen og smagen meget tilbage at ønske.
Foto: Nanna Navntoft

Kuma er et lille nuttet sted, hvor gæsterne flokkes for at bestille de billige retter. Desværre lader både tilberedningen og smagen meget tilbage at ønske.

Anmeldelser

To hjerter: Den japanske gademad skriger på tilsmagning hos billige Kuma på Nørrebro

Ideen og intentionen er god, men udførelsen halter på japanske Kuma, hvis ultralave priser er højdepunktet.

Anmeldelser
FOR ABONNENTER

Et af de mest tilfredsstillende måltider, jeg har spist i Tokyo, fik jeg, dagen efter jeg havde været ude at drikke mig virkelig sakestiv.

Tømmermandsramt, dehydreret og med ømme tæer fra neonbowling (ja, det er en ting) fik jeg noget, jeg ikke havde spist før: okonomiyaki.

Okonomiyaki er en blanding af en omelet og en pandekage. Den findes i flere udgaver, alt afhængig af hvor man befinder sig i Japan, men grundbestanddelene er æg og kål tilsat mel og fiske- og tangbouillonen dashi og til sidst toppet med syltede grøntsager, striber af mayonnaise og barbecuesauce med et drys af katsuobushi, ultrafintskåret røget og fermenteret bonito-fisk.

Man spiser det typisk på små restauranter eller fra interimistiske gadeboder, og det er ægte tømmermandsmad. Fedt, salt, syrligt og et kapow af smag lige i dit ansigt. Noget helt andet end de lette, rene og elegante smage, som mange typisk forbinder med japansk mad.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce