Det er mikrobryggeriet To Øl, som står bag Brus, hvor de skænker velsmagende øl og drinks og serverer suveræn barmad.
Foto: Jacob Ehrbahn

Det er mikrobryggeriet To Øl, som står bag Brus, hvor de skænker velsmagende øl og drinks og serverer suveræn barmad.

5 hjerter: Ibyens anmelder fik sæsonens bedste drink hos Brus på Nørrebro

Brus serverer førsteklasses øl og suveræn barmad. Og så er der masser af pladser i solen. Der er faktisk ikke rigtig noget at være ked af.

Baranmeldelser

Sommeren er lige nu kun 22 dage gammel, men jeg kan allerede nu sige, at jeg har fået sæsonens bedste drink.

Den ankom mandag klokken 17.27 i et højt smukt cocktailglas. Perfekt afkølet, læskende som en lemonade og skarp uden at være hidsig. Mosaic gin lemonade er navnet.

Sidste år åbnede mikrobryggeriet To Øl stedet Brus og udvidede det engang døde område omkring Empire Bio med endnu et gourmetspot. I forvejen har Christian Puglisi indtaget en stor bid med Bæst og Mirabelle, og med Brus overfor er området blevet et af Nørrebros sweetest spots. Også fordi her er et stort område til udeservering, hvor solen hænger varmt og længe lige nu.

Vi sætter os derfor også ved et af de mange langborde, hvor der allerede er fyldt godt op, selv om det er mandag.

Brus har været med til at gøre området omkring Empire Bio på Nørrebro til et af Nørrebros sweetest spots.
Foto: Jacob Ehrbahn

Brus har været med til at gøre området omkring Empire Bio på Nørrebro til et af Nørrebros sweetest spots.

Man går ind og bestiller ved det gigantiske ølhaneanlæg indenfor. Der er 31 valg udi øl og enkelte cocktails. De fleste øl stammer fra egne tanke i baglokalet, hvor en mand i kedeldragt kravler rundt og tjekker indholdet. Autentisk. En kyndig ølmand hjælper med at finde den rette øl ud fra ønsket om noget IPA tilsat lidt sommerlig lethed.

En håndfuld saltede, røgede nødder bliver bestilt, og personen, der har styret salt og røgmaskine, har gjort sit arbejde godt. Nødderne har en fin tør saltflade og en underspillet røgsmag, så man stadig kan smage, om det er en mandel eller cashewnød, der kommer i munden.

Tidligere var Brus delt op i en bar og en restaurant, men nu er hele det enorme lokale ét foretagende og kortet tilpasset en aften, hvor man går ud og får et par øl og nogle småretter.

Brus var tidligere delt op i en adskilt bar og en restaurant, men er nu blevet samlet til et stort sted, hvor man både kan få mad, øl og drinks.
Foto: Jacob Ehrbahn

Brus var tidligere delt op i en adskilt bar og en restaurant, men er nu blevet samlet til et stort sted, hvor man både kan få mad, øl og drinks.

Fermenterede fritter

Vi bestiller fermenterede fritter, kimchi og fried chicken.

Fritterne har ligget i lage før friteringen. Derved får de en dybere smag. På toppen er der drysset et fint lag løvstikkepulver. En fed karljohan-mayo ledsager de sprøde fritter på bedste vis.

Kyllingen gemmer et saftigt og kødfyldt indre under det sprøde skind, der dog nogle steder er lige til den mørke side efter min smag, og som en modvægt til det fede og sprøde kommer en lille skål med kimchi – det koreanske svar på surkål – med gulerødder og chili til en rørende pris på 40 kroner.

God barteknik, mad, der har været gennem menneskehænder, og autentisk miljø gør Brus til en god oplevelse.
Foto: Jacob Ehrbahn

God barteknik, mad, der har været gennem menneskehænder, og autentisk miljø gør Brus til en god oplevelse.

Vi er ikke færdige ved ølhanerne.

Jeg bliver lokket af en saftevandsfarvet dybrød øl, Velvets are blue, der blandt andet er brygget på blåbær, men det frygtede sukkerchok udebliver heldigvis. Her er tale om en frugtig øl med en let bitterhed, som man kender det fra de bedste belgiske frugtøl.

Min veninde snupper en old fashioned – bare fordi det er mandag. Igen kommer den overlegne barteknik til rette. Perfekt afstemt og perfekt serveret. Vi kommer tilbage.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce