Brunchbrættet er i den knappe ende, men ægget er perfekt kogt, og grøden på gryn, sojamælk og chiafrø er både nøddeagtig, mild, knaset, sød og syrlig.
Foto: Miriam Dalsgaard

Brunchbrættet er i den knappe ende, men ægget er perfekt kogt, og grøden på gryn, sojamælk og chiafrø er både nøddeagtig, mild, knaset, sød og syrlig.

Cafeanmeldelser

Cafékontrol: Cousins er stedet for pæne venindepar, der gerne vil holde sig unge, grønne og sunde

Der er gennemført grønt hos Cousins. Maden er sund og nærende i portioner, der ikke skaber madspild, og så er den (selvfølgelig) både økologisk, bæredygtig og vegetarisk. Og ja, du kan også shoppe planter og puder med hjem. Der er altså massevis af hipnessfaktor på cafeen i Indre By.

Cafeanmeldelser
FOR ABONNENTER

En af sidste års bedste caféåbninger er ifølge min smag Fætter Fætter på Nørrebro, der har genrejst toasten til værdig cafémad med det bedste fra junkfood-hylden – fedtet, snasket og sprød.

Nu er der kommet en ny fætter i indre by, Cousins, der dog på ingen måde er i familie med Fætter Fætter. Faktisk virker det som den direkte modsætning. Hvor Fætter Fætter er et sted, man vil gå hen og begynde en glad aften i byen, er Cousins stedet, man besøger med håbet om at lægge storbyens fristelser i form af druk, fedt og sukker bag sig. Konceptet er vegetarisk, økologisk og bæredygtigt.

Det er som at træde ind i en grøn oase med moderne drivhusstemning. Cousins er nemlig også en butik med grønne planter, håndvævede plaider og snedkererede møbler, så man også kan shoppe et par ting med hjem, mens man drikker kaffe.

Kortet er en stor tavle over den rå disk bygget af planketræ. I forvejen havde jeg smugkigget på hjemmesiden og udset mig en salat på kål og bær, men menukortet er skrumpet i forhold til det, hjemmesiden lover. Derfor bliver det stedets brunch til 119 kroner, hvor der ud over blødkogt æg, ost, brød, marmelade og frugt kan vælges mellem yoghurt med mysli eller ’overnight oats’. Jeg vælger grøden, og det viser sig at være en virkelig god beslutning. Men mere om den senere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce