Teaterforestillingen 'Nationen' har blandt andet lavet temaet om Nikita Klæstrups kjole om til en sang og ladet den udspille som et show.
Foto: Arkivfoto: Mogens Flindt

Teaterforestillingen 'Nationen' har blandt andet lavet temaet om Nikita Klæstrups kjole om til en sang og ladet den udspille som et show.

Mungo Park forvandler Ekstra Bladets 'nationen!' til teater

Debattråde fra Ekstra Bladets berygtede brugerunivers 'nationen!' bliver til teater i ny Mungo Park-forestilling. Idémanden og instruktøren fortæller, hvordan materialet har været uregerligt som popcorn i en varm gryde, hvordan man laver en sang ud af Nikita Klæstrups tøjstil, og hvorfor vrede og hadske ytringer overhovedet hører hjemme på en teaterscene.

FOR ABONNENTER

Det var et kæmpemæssigt Ekstra Bladet-banner, der gjorde udslaget.

’Velkommen til virkeligheden’ stod der skrevet med versaler på banneret, som prydede et stort avistrykkeri på en mark lidt uden for Fredericia. Teaterdirektør for Mungo Park i Kolding, Lasse Bo Handberg, kom tilfældigt forbi banneret sidste år på en køretur. Og lige dér blev han overbevist.

Her var et omen, som ikke var til at overse, så den idé, som i lang tid havde ligget og boblet i baghovedet på ham, var nødt til at blive en realitet. Ideen om at lave et teaterstykke ud af debatter og kommentarer hentet direkte fra Ekstra Bladets læser- og debatplatform nationen!.

Det hele var egentlig – som det tit gør med ideer for 44-årige Lasse Bo Handberg – begyndt med et mysterium. I lang tid havde han gået og undret sig over, hvad al den vrede og voldsomme retorik, der ofte hersker i nationen!’s verdensorden, egentlig bunder i.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce